Rossi ralipilótaként folytathatja pályafutását

Vágólapra másolva!
A motorsport jelenének legnagyobb alakja, Valentino Rossi alighogy letett arról, hogy Forma-1-es karrierbe kezdjen, most a ralival kacérkodik. Ennek szellemében az olasz klasszis indul hétvégi Új-zélandi ralin.
Vágólapra másolva!

"Százszázalékig alkalmas lehet WRC-pilótának" - mondta a rali-vb kereskedelmi jogaival rendelkező David Richards annak kapcsán, hogy az olasz fenomén egy Subaruval indul a péntektől vasárnapig tartó Új-zélandi ralin.

"Lassan kell kezdenem, majd folyamatosan gyorsulnom kell. Rá akarok érezni a WRC-k vezetésére, illetve szeretném tudni, hogy motoros pályafutásom után, lehetne-e jövőm a ralipilótaként" - mondta a 27 éves Rossi, aki elismerte, a motorozás után a rali a nagy szerelme.

Rossi korábban a Forma-1-gyel kacérkodott, többször ki is próbálta a Ferrarit, de ez alaposan kihatott motoros pályafutására, ugyanis nagy hátrányt szedett össze a pontversenyben, mígnem májusban eldöntötte, marad a MotoGP-ben. Az idei utolsó futamnak már az élről vághatott neki a legendás 46-os - soha nem választotta a világbajnoknak járó 1-es rajtszámot -, de bukott, így végül az amerikai Nicky Hayden megszakította öt világbajnoki címből álló sorozatát. Rossi 2002-ben, a Brit-ralin vezetett WRC-t, de akkor kiesett.