Rossi a DTM-ben is letette névjegyét

Vágólapra másolva!
A MotoGP többszörös világbajnoka, Valentino Rossi év elején még egy Forma-1-es Ferrarival rótta a köröket, a héten viszont már egy DTM-es autót tesztelt, ám elmondta, mindezt élvezetből tette, nincs szándékában szériát váltani.
Vágólapra másolva!

Az olasz szupersztárt ugyan érvényes szerződés köti a Yamahához a 2007-es idényre, csütörtökön meghívást kapott a Német Túraautó Bajnokságba, ahol a Mercedes jóvoltából beülhetett Mika Hakkinen egykori Mercedes C-Class versenyautójába.

Rossi korábban már vezetett egy Maserati MC12-es sportkocsit, míg az Új-Zéland Ralin is felbukkant egy Subaru Imprezával. A MotoGP többszörös világbajnoka azonban elmondta, mindössze saját szórakoztatására ült autóba, nincs szándékában átnyargalni a DTM-be.

"Mindig is hangoztattam, hogy boldog lennék, ha a Ferrari F1 és a Maserati MC12 után kipróbálhatnék egy DTM-es versenygépet, és a Mercedes volt olyan kedves, lehetőséget biztosított számomra" - mondta Rossi, miután megtette első köreit Hockenheimben. "Mindössze saját magam szórakoztatására ültem autóba, nincs szándékomban szériát váltani."

Az olasz versenyző először csak utasként körözött a pályán a 2006-os DTM bajnok, Bernd Schneiderrel, majd átvette a volánt, és megkezdte a "munkát".