Teremkrossz a debreceni Főnixben

Vágólapra másolva!
A honi motokrosszozás legjobbjai és külföldi sztárok mérik össze erejüket szombaton és vasárnap a debreceni Főnix Csarnokban megrendezendő II. Nemzetközi Teremkrossz versenyen. A gyorsasági motorról erre a két napra váltva nyeregbe pattan Talmácsi Gábor is.
Vágólapra másolva!

A viadalon a magyar élversenyzők, így Borka János és Grillmayer Gábor mellett a német Andreas Kastinger és Michael Staufer, illetve a cseh Petr Bartos csatájára lehet számítani. Külön csemegét ígér a szurkolóknak a VIP-futam, ahol az idei gyorsasági motoros világbajnokság harmadik helyezettje, Talmácsi Gábor és öccse, Talmácsi Gergő mellett salakmotoros sztárok Tihanyi Sándor, Magosi Norbert, Nagy Róbert és Adorján Zoltán mutatja be krosszos tudását.

A teremkrossz pálya teljes egészében faburkolattal lesz ellátva. A fapadlóra vasvázas akadályokat helyeznek el, amelyek szintén fával lesznek burkolva. Az akadályok különböző méretűek, de mindegyik négy méter széles, ugyanis ez a pálya alapszélessége. Kivétel a rajtegyenes, ahol nyolc méter széles a pálya. A legkisebb akadály a félbevágott farönk, a legnagyobb egy óriás ugrató, melynek magassága három méter, hossza pedig 22,6 méter. A legnagyobb akadály felett légvonalban harminc métert tesz meg a motoros.

Mind a két napon reggel 9 órától szabadedzést és időmérőt tartanak a versenyzőknek, déltől freestyler-, streetfighter- illetve extrémsport bemutatókra kerül sor. Ezalatt Talmácsi Gábor dedikál a szurkolóknak, majd 13-18 óráig rendezik meg az öt különböző kategória versenyeit. A szombati nap záróakkordjaként 20 órától a Desperado és az Irigy Hónaljmirigy koncertezik a Főnix Csarnokban.

Jegyárak, felnőtt egynapos elővételben 2000 Ft, a helyszínen 2500 Ft, felnőtt kétnapos elővételben 3000 Ft, a helyszínen 4000 Ft, gyerek (6-14 éves korig) egynapos elővételben 1000 Ft, a helyszínen 1500 Ft, gyerek kétnapos elővételben 1600 Ft, a helyszínen 2200 Ft. A zenei programra külön kell jegyet váltani, ez elővételben 1600 Ft, a helyszíni vásárláskor 2000 Ft.