Turi és Asi is kielőzte Beniket

Vágólapra másolva!
A Turi Tamás, Kerék István, Skoda Octavia WRC trió győzelmével ért véget a Pécs környéki 37. Allianz Hungária Rallye. A második helyen Asiék (Mitsubishi), a harmadikon Herczigék (Skoda) végeztek, a bajnok Benikék (Ford) csak negyedikek lettek. Ők négyen esélyesek az abszolút elsőségre, záróra egy hónap múlva, a Zemplén-ralin.
Vágólapra másolva!

A vasárnapi négy gyorson lényegében annyi történt, hogy Turi őrizte előnyét, Asi elvette Herczigtől a második helyet, Benik pedig maradt negyedik. A szakaszokat mind Asi nyerte - pár tizeddel a vetélytársak előtt.

A szombaton rengeteg problémával küzdő Angyalfi feljött ötödiknek, a borulást követően ismét gyors Vizin is kapaszkodott szépen - hetedik lett. Spitzmüller megtartotta hatodik helyét, s "amúgy" újfent N-es bajnok.

Az A csoportban ugye Asi győzött, A6-ban (a szardíniai vb-futamra készülő, már kategória-legjobb Bútor hiányában) meg Keller. A H csoportban Matics, és ezzel a most harmadik Osváth elé keveredett.

Szabó Gergőnek szombati hibája után vasárnapra már csak a teszt maradt a Focusszal, ám csak a 9-es gyorsig jutott. Szeleczky meg a 8-asig az Escorttal. Végigment bezzeg Michna a még nem nagyon versenyképes Accenttel.

Az abszolút pontversenyben pedig az van, hogy Benik visszacsúszott harmadiknak, Turi és Asi is előtte van már. Pontosabban Asi és Turi. És még Herczignek is van esélye, nem egyszerű meccs lesz jó egy hónap múlva. (1. Asi 90 pont, 2. Turi 88, 3. Benik 87, 4. Herczig 74)

Olvasóink többsége egyébként Benik sikerére tippelt (30,4%), Turi (28,9%) jött föl az idő teltével, s látva, hogy vezet. Asi győzelmét 12,3%, Herczigét 11,7%, Szabó Gergőét 7,6% várta. Más fog nyerni, "mondta" 9,1%.

Benik Balázs nyilatkozata a verseny után: "Ma inkább arra figyeltünk, hogy pontosan és biztonságosan autózzunk, hiszen a mecseki pályák igen veszélyesek, itt bármi megtörténhet. Bevállaltunk elég sok helyzetet, de a tegnapi nap után értelmetlen lett volna hajtani és meggondolatlanul menni, hiszen sokkal maradtunk le. A Zemplén-ralin pedig mindent elkövetünk, hogy nyerjünk."

Ezek után kérdezzük inkább egy szakértőt, ifj. Tóth János hatszoros magyar ralibajnokot, szerinte vajon ki lesz a befutó, vele mi van, visszatér-e, mikor és milyen autóval? Janika a Csevegőszobában szeptember 22-én, szerda 16 órától!

37. Allianz Hungária Rallye, végeredmény (élcsoport):
1. Turi, Kerék I. (Skoda Octavia WRC) 1:12:47.7 p
2. Asi, Nándi (Mitsubishi Lancer Evo) + 9.8 mp
3. Herczig, Tóth I. (Skoda Octavia WRC) + 12.3 mp
4. Benik, Rácz (Ford Focus WRC) + 1:31.9 p
5. Ifj. Angyalfi, Kazár (Skoda Octavia WRC) + 4:54.1 p
6. Spitzmüller, Bahor (Mitsubishi Lancer Evo) + 5:10.5 p
7. Vizin, Táborszki (Toyota Corolla WRC) + 5:25.0 p
8. Hideg, Szenner (Mitsubishi Lancer Evo) + 5:28.1 p
9. Tárnok, Herr (Renault Megane Maxi) + 5:43.5 p
10. Michna, Zsíros (Hyundai Accent WRC) + 5:49.5

Eddigi győztesek, versenynaptár: