Vágólapra másolva!
Korábban hírt adtunk arról, hogy Szabó Gergő Skodáról Fordra válthat, most eldőlt, s minden bizonnyal már Focusban láthatjuk őket a Mecsek-ralin. Íme a Szabó, Kerék páros levele/közleménye.
Vágólapra másolva!

Sziasztok,

régóta nem jelentkeztünk, ennek egyetlen oka van, hogy gőzerővel folyt a munka az új autó beszerzésén. Már tavaly megfogalmazódott bennünk, hogy az addigi EVO2-es technikát egy újabb autóra kell cserélni, és nem is gondoltunk másra, mint egy EVO3-as Octaviára. Akkor még nem volt érdemes a típusváltásra sem gondolni, hisz Porsche Hungária támogatottsággal és egy nagyszerűen működő Skoda Motorsport kapcsolattal bírtunk.

Ez a dolog csak a Skoda Motorsporttal kapcsolatban változott meg, hisz eladták az Octaviákat, és velük együtt kisöpörték az alkatrész raktárat is. Ez már a miskolci verseny után jelentkezett, mert minden egyes alkatrész ígényünkre 60-90 napos átfutást vállaltak, valamint átírányítottak a saját beszállítóikhoz...

Így itthon próbáltuk az elöregedett alkatrészeinket toldozni-foltozni, több kevesebb sikerrel. A szervizcsapat (BRTH Team) versenyek közben többször is csodákat művelt, Veszprémben például kormányszervót gyártottak verseny közben. A Budapest-rali után nagyon magunk alatt voltunk, ekkor döntöttünk: lépnünk kell!

Ekkor jött a lehetőség Erwin Weber (korábbi Európa-bajnok) személyében, aki egy 02-es Focust szeretett volna áruba bocsátani, és hajlandó volt a Skodánkat korrekt áron beszámolni. Azt tudni kell, hogy egy Evo2-es Skoda és 02-es Focus között kb. még egy skodányi árkülönbség van, ami nem tűnt egyszerű feladatnak így elsőre... A szavakat tettek követték és a meglévő, illetve frissen érkezett (COMPUWORX RT.) szponzorainknak köszönhetően elkezdhettünk tárgyalni Weber Úrral és sikerült is megkötni az üzletet. Ez kb. három hete történt, azóta örülünk az autónak. Másfél hete szerettünk volna tesztelni, de ez egy műszaki hiba miatt meghiúsult s ki kellett küldeni a motort az M-Sporthoz. A motor kedden este megérkezett, így ha az utolsó pillanatban is, de felsorakozhatunk az elrajtoló WRC-k közé!

Nem egyszerű, de az évek során már hozzáedződtünk a váratlan feladatokhoz. Bízunk benne, hogy pénteken (12.00-kor) ott lehetünk a gépátvételt megelőző sajtótájékoztatón, melynek helyszíne a Kálmándy Autóház (Pécs, Zsolnay u. 48.). A sajtótájékoztatón, ahol bemutatjuk az új autót, szeretetttel várjuk a sajtó képviselői mellett lelkes szurkolóinkat is!

És végül, de nem utolsó sorban, ezúton szeretnénk megköszönni az eddigi támogatást és a sok-sok segítséget a Porsche Hungáriának, akik maximálisan mellettünk álltak a közösen eltöltött Skodás időszak alatt!

Üdv,

g&b