Leállt Szalayék autója Marokkóban

Vágólapra másolva!
A Kis Sándor, Czeglédi Péter (Nissan Navara Pick Up) kettős a 16. helyen végzett a tereprali Világkupa-sorozat marokkói versenyének első szakaszán. Nem kímélte a technika ördöge a Szalay Balázs, Laklóth Aladár (Chevrolet Blazer) duót: a páros tizedik helyen állt, amikor a 207. kilométer megtétele után leállt az autójuk, s a gyorssegély után csupán a 38. helyen ért célba.
Vágólapra másolva!

"Kicsit rakoncátlankodott a motor, de semmi problémánk nem volt az autóval. Baluéknak meg kellett viszont állniuk, mert a Cherokee motorja meghibásodott. Nagyon meleg van és a szél is erősen fújja a homokot, de ez a verseny erről szól, elszántak vagyunk és végigcsináljuk" - mondta Czeglédi Péter, Kis Sándor navigátora, aki a 16. helyre hozta be a PickUp-ot.

A Szalay Balázs, Laklóth Aladár duó sokáig várta a segítséget: "Hihetetlen, de egyszerűen megállt a motor" - szomorkodott Szalay Balázs. "Bár vannak sejtéseink, hogy mi lehet a gond, de még semmit sem szeretnénk mondani. Sokkal nagyobb lesz a probléma, ha nem érkezik ide időben a szervizautónk."

Szerencsére a segítség megérkezett, így a Chevrolet Blazerrel szereplő duó, kereken hét órás teljesítménnyel a 38. helyen ért célba.

A 23. helyen zárt a Palik László, Darázsi Gábor (Range Rover Bowler) kettős. Az Erfúd környékén rendezett 315 km-es etapot - amelyen 275 km volt a gyorsasági rész - a francia Schlesser, Lurquin duó teljesítette a leggyorsabban.

1. szakasz, Erfúd-Erfúd, 315 km (275 km gyorsasági)
1. Schlesser, Lurquin (Schlesser) 2:46:34 ó
...16. Kis Sándor, Czeglédi Péter (Nissan Navara Pick Up) 3:55:00
...23. Palik László, Darázsi Gábor (Range Rover Bowler) 4:29:53

Pénteken az Erfúd és Uled Drissz közötti 339 km-t kell teljesíteni, 303 km a gyorsasági szakasz.