Így lehet zöld és okos az otthonunk: napelem a tetőn, e-autó töltő a garázsban, távolról vezérelhető klíma

Vágólapra másolva!
Az otthonok felújításánál és építésénél egyre fontosabb szerepet játszik a környezettudatosság, hiszen a fenntartható megoldások alkalmazása nem csak környezetbarát, de hosszú távon megtérülő beruházás is lehet. Az otthonfelújítási támogatás zöld fejlesztésekre is felhasználható, így a program sikerének köszönhetően a következő két évben 440 ezer család otthona lehet korszerűbb. A fenntarthatóság előnyei a jóval alacsonyabb rezsi mellett eladáskor is jelentkeznek: a zöld filozófia alapján épített vagy felújított lakásokat gyorsabban és akár 5-15 százalékkal drágábban lehet értékesíteni.  Lássuk, milyen megoldásokkal lehet az ön otthona is okos és zöld.
Vágólapra másolva!
Forrás: E.on

Az egyik legnépszerűbb otthoni zöld megoldás a napelemek telepítése. A tapasztalatok azt mutatják, hogy egy 25-30 négyzetméter, árnyékmentes tetőfelületre elhelyezett rendszer nagyjából képes fedezni egy átlagos magyar háztartás egész éves villamosenergia-fogyasztását. A beruházás 7-9 év alatt megtérül, és még évtizedekig szolgálja a családot. Ráadásul az otthonfelújítási támogatást napelemek vásárlására is lehet költeni, vagyis a költségek 50 százalékát az állam fizeti.

Rohamtempóban fejlődik az e-autózás, most az állami támogatás segítségével már 4 millió forint alatt is lehet elektromos autót vásárolni. A piaci trendek alapján az év végéig 20 ezer tisztán elektromos autó közlekedhet az utakon, és ez azt jelenti, hogy a nyilvános töltőhálózat fejlesztése mellett egyre nagyobb szükség lesz az otthoni töltésre is. Ehhez nyújt biztonságot és kényelmet az E.ON új otthontöltési szolgáltatása, amely a garázsba vagy saját használatú, fizikailag elzárt parkolóhelyre telepíthető. Otthonunkban autónkat is lakossági díjakon tölthetjük. Az otthoni töltőkészülékek mellett ráadásul nyilvános töltési kedvezmény is igénybe vehető, de járhat hozzá távoli hibaelhárítás is, illetve tovább csökkenthetjük ökológiai lábnyomunkat azzal, ha e-autónk töltését az E.ON Zöld Jövő származási garanciával, megújuló forrásból származó energiával fedezzük. A töltést ráadásul akár otthonról, akár a nyilvános töltőkön korszerű, modern, ügyfélbarát mobilalkalmazáson keresztül intézhetik az E.ON ügyfelei.

Forrás: E.on

A környezettudatos otthonok kialakításakor fontos szempont lehet a fűtés és hűtés korszerűsítése is. A jövőbe mutató okosklímák új generációja programozás nélkül, bármikor reagál az aktuális külső hőmérsékletre, mert egy alkalmazáson keresztül távolról, akár hangutasítással is vezérelhető. Így nem kell az előre beállított programra bízni a működést, hiszen ha hűvösebb az idő a vártnál, akkor a klíma vagy nem is kapcsol be, vagy egy alkalmazással vezérelhető. Ahogy az okosklímákkal könnyen megoldható, hogy ha szokatlan időpontban érkezünk haza, otthonunk akkor is kellemes hőmérséklettel fogadjon. Az otthonfelújítási támogatást okosklíma vásárlására is lehet fordítani, a készülékekhez pedig saját karbantartási csomagot is lehet választani az E.ON-nál.

Az E.ON mindhárom területen teljes körű ügyintézést, engedélyeztetést és beszerelést vállal. Aki zöld megoldásokkal szeretné komfortérzetét és otthona értékét növelni, forduljon bizalommal az E.ON szakembereihez!

Az E.ON elkötelezett a fenntartható jövő megteremtése és biztosítása iránt, ezért a mellett, hogy előremutató megoldásokat kínál ügyfeleinek, nemzetközi szinten vállalta, hogy 2030-ra minden tagvállalata felére csökkenti a károsanyag-kibocsátását, 2050-re pedig teljesen karbonsemleges lesz.

Advertisement