Sok világsztár hazudott már, hogy megkapjon egy szerepet

"Third Person" Portraits - 2013 Toronto International Film Festival GettyImageRank1 Topics VERTICAL Canada Toronto Movie PORTRAIT Film Industry Mila Kunis Arts Culture and Entertainment Celebrities Toronto International Film Festival Topix Bestof toppics
TORONTO, ON - SEPTEMBER 10: Actress Mila Kunis of 'Third Person' poses at the Guess Portrait Studio during 2013 Toronto International Film Festival on September 10, 2013 in Toronto, Canada. Larry Busacca/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Nem egy színész hazudott már, hogy megkapjon egy szerepet. Leggyakrabban a korukról szoktak mást mondani, de volt már olyan is, hogy valaki a lovaktól való félelmét titkolta el, miközben egy brit színész egy időben mindenáron amerikainak akart tűnni, más pedig azt füllentette, hogy tud németül. Végül mind ismertek lettek, de a pályájuk során kisebb-nagyobb hazugságokra is szükségük volt ahhoz, hogy ez így legyen. 
Vágólapra másolva!

Joey Tribbiani a Jóbarátok-ban rengetegszer hazudott erről-arról a castingokon, de ilyesmi nemcsak egy szitkomban történhet meg, a valós életből is mutatunk rá pár példát. Íme, tíz színész, aki olykor megszépítette a valóságot, hogy hozzájusson egy munkához.

Mila Kunis

Forrás: AFP/Larry Busacca

Nem egy színésznő kezdte úgy a pályáját, hogy hazudott a koráról – még kiskorúként 18-nak mondta magát, hogy a szülei engedélye nélkül filmezhessen. Mila Kunis is így tett 14 évesen, hogy megkapja az Azok a 70-es évek show egyik szerepét, történetesen pont egy 14 éves lányét. A hazugság duplán jól sikerült, hiszen a sorozatban ismerte meg későbbi férjét, Ashton Kutchert.

Carla Gugino

Forrás: Picture-Alliance/AFP/Verwendung weltweit, usage worldwide picture alliance/Dennis Van Tine/Geisler-Fotopres

A Wayward Pines sztárjával pont az ellenkezője történt, három tévés vendégszerep után 1987-ben pályázott Az agyoncsapat című film egyik szerepére, ott viszont egy nála fiatalabb lányt kerestek, így 16 helyett 14-nek hazudta magát.

Sandra Bullock

Forrás: AFP/Valerie Macon/Valerie Macon

1990-ben még a Dolgozó lány sorozatváltozatában játszott, innen dobbantott volna a nagyfilmek felé. Meg is pályázta a Szerelmi bájital főszerepét, és két évvel később végül vele jött ki a film – ehhez azonban kellett az is, hogy 29 évesnek mondja magát 26 helyett. Természetesen ezzel csak az internet előtti időkben játszhattak a feltörekvő színésznők, ma már bárkinek könnyebben ellenőrizhetik a korát.

Rachel McAdams

Forrás: AFP/2016 Getty Images/Pascal Le Segretain

A True Detective második évadjának színésznője korábban többek között Terrence Malick egyik filmjében, a To the Wonder-ben is szerepelt, ehhez kellett azt mondania, hogy szereti a lovakat – miközben a valóságban ijesztőnek tartja őket.

Daniel Craig

Forrás: NORTHFOTO/ Steph / Visual Press Agency

Neki is lovakkal kapcsolatos a sztorija: az 1990-es években rengeteg sorozatban vendégszerepelt – köztük volt Az ifjú Indiana Jones kalandjai és a Mesék a kriptából is –, akkoriban rendre azt hazudta, hogy remek lovas, mert azt gondolta, hogy tényleg meg tudna tanulni jól lovagolni, ha arra kerülne a sor. Azóta már láthattuk, hogy ez sikerült is neki, ha máshol nem, a Cowboyok és űrlények-ben.

Liam Hemsworth

Forrás: AFP/Kevin Winter

Pár vendégszerep után az ausztrál Szomszédok-kal, vagyis a Neighbours-szel vált viszonylag ismertté, ez után kapta meg első filmszerepét a Képlet-ben. Az éhezők viadala előtt még Az utolsó dal-ban is játszott, ehhez azt hazudta, hogy remekül röplabdázik. Persze az első röplabdás jelenetnél kiderült, hogy nem, így a rendező – hogy ne csússzanak sokat a produkcióval – megkérte a statisztákat, hogy játsszanak ők is rosszabbul, illetve pár jelenetben dublőrt használtak.

Robert Pattinson

Forrás: AFP/Kevin Winter

A pályáját tévéfilmekben kezdte, akkoriban mindenhol azt mondta, hogy a RADA-n, Nagy-Britannia legmenőbb színiiskolájában tanult – és, mint azóta elmesélte, a brit akcentusa miatt mindenki el is hitte neki. Később már pont brit származását próbálta letagadni, és amerikainak eladni magát, az Alkonyat sikere után azonban leállt a hazudozással, nincs is már szüksége rá.

Chloë Grace Moretz

Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Hubert Boesl

Nála pont fordított volt a helyzet, valamiért azt gondolta, hogy Martin Scorsese brit színészt keres A leleményes Hugó-ba, ezért elsajátította a brit akcentust. A casting végén Scorsese állítólag megkérdezte, hogy menne-e neki az amerikai akcentus is, mire a színésznő csak annyit felelt, „talán”, majd elővette a rendes beszédmodorát, lenyűgözve ezzel a rendezőt.

Laura Fraser

Forrás: AFP/2015 Getty Images/Mike Coppola

Amikor a Breaking Bad castingján megkérdezték a színésznőtől, hogy „Sprichst du Deutsch?”, vagyis „Beszélsz németül?”, kapásból rávágta, hogy „ja”, pedig csak néhány szót tudott. A sorozat Lydiájaként azonban komplett szövegeket kellett folyékonyan elmondania németül, mint mesélte, egy-egy bekezdés bemagolása napokig tartott neki.

George Clooney

Forrás: AFP/2016 Getty Images/Alberto E. Rodriguez

A Vészhelyzet egykori sztárjánál kivételesen rosszul sült egy hazugság, amikor a pályája elején egy válogatón azt mondta, hogy benne volt a Párducemberek-ben, csak hogy ezzel is növelje referenciamunkái akkor még szerény számát. A castingot azonban történetesen az vezette, aki a Párducemberek-nél is, így pontosan tudta, hogy Clooney nem volt benne – természetesen nem is kapta meg az áhított szerepet.