Régi versenyzők tértek vissza A konyhafőnökbe

A Konyhafőnök
Vágólapra másolva!
A csütörtöki versenynapon hárman álltak a pultok mögött, régi versenyzők segítettek be A konyhafőnök döntőseinek.
Vágólapra másolva!

Az első feladatban különböző tökök közül válogathattak a versenyzők, a feladattal azonban nem egyedül kellett megküzdeniük, kaptak egy-egy segítőt maguk mellé. A döntősök hat régi versenyző közül választhattak, Ádám Kolossal, László Danival,Márk pedig Ágival állt neki a főzésnek.

A második körben Pesti István Michelin-csillagos séf érkezett a konyhába, aki egy Szent Jakab kagylós ételt készített vékonyra szálazott borjúszeggyel és spárgatakaróval. A főzést mindenki végignézhette, erről kellett egy tökéletes másolatot készíteniük. Márk kapta az előnyt az első feladatban, de elvesztegette, a nagy kapkodásban teljesen megfeledkezett róla.

A legfeszültebb László volt a finálé előtti napon, végig úgy remegett a keze, hogy az a munkában is zavarta. A kagylók megsütésével is akadt gondja, az egyik tökéletesen sikerült, de a másik nem sült át egyenletesen. A nap végén ő esett ki, a zsűritagok kijöttek a pult mögül, úgy gratuláltak neki.

A konyhafőnök két döntőse Forrás: RTL Klub

A tízmillió forintos nyereményért Németh Ádám és Wirgha Márk küzdhet meg pénteken,

mindkért srác nagyon magabiztosan készül az utolsó megmérettetésre.

"Sokat küzdöttem azért, hogy itt legyek, úgy érzem, ha idáig eljutottam meg is kell, hogy nyerjem" – mondta bizakodva Ádám, aki elmondta Zének, régi álma, hogy kiszakadjon a városból, kecskéket tartson egy tanyán, ahol gasztronómiával is foglakozna.

"Kimondhatatlanul boldog vagyok, hogy a döntőben vagyok, most meg kell mutatnom, hogy nincs mese, én vagyok a legjobb" - mondta Márk, aki elsőként jutott a döntőben.