Remek ötlet volt lerombolni a börtönt

Walking Dead
Vágólapra másolva!
A Walking Dead a hosszabb szünet után mozgalmas részekkel jött vissza, elmúlóban a bágyadt tespedtség, amit már untak a sorozat rajongói. Csak az olvasson tovább, akit nem zavar, ha kiderül pár részlet.
Vágólapra másolva!

A Walking Dead utóbbi teljes évadjának egy börtönépület adta a hátteret, a biztonságot jelentő fészket, ahová a portyák után a kissé véres, megtépázott főszereplők visszatérhettek végtelen hosszú monológokra, melodrámákra és bánatos motyorgásra. Az épületet azonban a főellenségnek számító Kormányzó emberei megrohamozták, tankkal szétlőtték, Rick kis csapatát alaposan szétszórták, és a december 1-jén vetített epizód után nyilvánvalóvá vált, hogy új irányt vesz a széria.

Forrás: AMC

Bő két hónap pihenő után, februárban tért vissza a sorozat, a korábbiaknál máris mozgalmasabb és fordulatosabb epizódokkal. A hosszú percekig tartó, sóhajtozós, kesergős, múltboncolgató beszélgetésekről ugyan nem szoktak le a szereplők (a készítők szándékai szerint ilyenkor mutatják meg emberi arcukat), de azáltal, hogy folyamatosan mozgásban kell lenniük, és mindent meg kell tenniük a túlélésért, több az interakció, gyakrabban futnak bele zombihordákba vagy jöttmentek formálta csapatokba. Az pedig, hogy továbbra is a kiszámíthatatlan, kegyetlenségre hajlamos, már-már elállatiasodó ember a legfőbb ellenség, nem a hörögve csoszogó élőhalott, eddig is világos volt.

Forrás:

De mit kaptunk a három új részben? Az elsőben Carl próbált meg felnőni hirtelen, de a gyerekszerepelő csak kiskamaszságig vitte – mindenesete itt-ott megmutatta színészi kvalitásait is, lassan belerázódik a szakmába (a sorozat előtt ismeretlen volt). Ott Rick újabb szenvedéseit és Michonne bóklászását követhettük, de a következő részben már négy kisebb csoport mozgását mutatták be a készítők. A harmadik sem okozott csalódást, a sztori egyre inkább egy zombis, kalandos road movie felé visz: Rick ugyan majdnem csapdába esett, de megmenekült, Glenn pedig megmutatta, hogy egy igazi hősszerelmes egy kiadós apokalipszis után sem adja fel a harcot. A folytatás is intenzív jövés-menést ígér, remélhetőleg a főszereplők egy darabig nem telepednek le egy betonbunker mélyén (pláne nem másfél évre), mert így több új karakter érkezhet, izgalmas helyszíneken.

Forrás: AMC

A végére csak pár kérdés maradt bennünk:

- Rick és Daryl haja miért folyamatosan csapzott, miközben mondjuk Bethé száraz?
- Miért nem hallja Beth, ha az avarban csoszog felé egy 120 kilós zombi?
- Tényleg volt Tyreese-nek annyi lélekjelenléte, hogy a baba mellett felkapott pelenkákat és tápszert, miközben golyózápor zúdult rájuk, és a Kormányzó tankkal támadott?
- Hogy lehet az, hogy pár út tele van lehullott falevéllel (hiszen a zombiapokalipszis óta minden csak pukkan lefelé), de van ház, amely mellett szép rövidre van nyírva a fű?
- Valóban jó ötlet-e két nyolcévesforma kislányt egyedül hagyni egy bőgő kisbabával egy húsra éhes élőhalottakkal teli erdőben csak azért, hogy két dulakodó ismeretlen segítségére siessünk?
- Vajon a készítők olvasták Asimov Alapítvány-sorozatét vagy csaj jók latinból? (Terminus)
- Ha egy rettentően nyomasztó és veszélyes világban élünk, és elfoglalunk egy házat, nem tanácsos benézni az ágy alá?