Grissini

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:
50 dkg búzaliszt, 1 csomag szárított élesztő, 3 dl langyos víz, 2 ág friss rozmaring, másfél teáskanál só, 1 teáskanál cukor, 3 evőkanál extra szűz olívaolaj.

Elkészítése:
Szórjuk a lisztet egy keverőtálba, majd tegyük hozzá a szárított élesztőt. Csorgassuk rá az olívaolajat, ízesítsük sóval és cukorral, majd fűszerezzük durvára összevágott rozmaringlevelekkel. Öntsük hozzá a langyos vizet, majd dagasszunk belőle kenyértésztát. Akkor hagyjuk abba a keverést, amikor a tészta az edény falától már szépen elválik. Takarjuk le egy tiszta konyharuhával, tegyük langyos helyre és kelesszük kétszeresére.

A duplájára dagadt tésztát borítsuk liszttel meghintett deszkára, gyúrjuk át jól, majd nyújtsuk ki kisujjnyi vastagságú téglaformára. Vágjuk a kinyújtott tésztát hosszú egy centis csíkokra, tegyük sütőpapírral borított sütőlapra és kelesszük még további tizenöt percig.

Forrás: Kaldeneker György receptjei



Kínáljuk krémlevesek mellé, tekerjünk rá vékonyra felszeletelt sonkát, vagy vázába téve rágcsálnivalóként fogyasszuk partik alkalmával.