Hozzávalók:
35 dkg búzaliszt, 2 evőkanál olívaolaj, 1 teáskanál só, 1 teáskanál cukor, 1 csomag szárított élesztő, 2.5 dl langyos víz
A töltelékhez: 10 dkg olívaolajban eltett, napon szárított paradicsom, 2 gerezd fokhagyma, 3 ág kakukkfű
Elkészítése:
Öntsük a lisztet, a sót, a cukrot, egy evőkanál olívaolajat (használhatjuk az aszaltparadicsom olaját is) és a szárított élesztőt egy dagasztóedénybe. Kapcsoljuk be a dagasztó keverőt, majd kis adagokba csorgassuk hozzá a langyos vizet.
Alacsony fordulaton tíz percig dagasszuk, míg a tészta az edény falától el nem válik. Takarjuk le tiszta konyharuhával, és langyos helyre téve kelesszük kétszeresére.
Amíg a tészta kel, készítsük el a tölteléket: szedjük ki az olajból a paradicsomokat, majd tegyük egy konyhai gyorsvágó gépbe, adjuk hozzá a fokhagymát, pár evőkanálnyit az olajból, majd a géppel zúzzuk jól össze.
Ha megkelt a kenyértészta, borítsuk liszttel meghintett deszkára, gyúrjuk át jól, és osszuk kétfelé. Nyújtsuk ki kisujjnyi vastagságúra, kenjük meg az aszaltparadicsomos töltelékkel, morzsoljunk rá kakukkfűleveleket, majd göngyöljük fel.
Vágjuk centis szeletekre, helyezzük egymás mellé sütőpapírral borított sütőlemezre a tekercseket, hagyjuk kelni még tíz percig, utána előmelegített 170 fokon süssük 25-30 percig.
Ha olaj nélküli aszalt paradicsommal készítjük, előtte áztassuk be langyos vízbe a zöldséget, majd összezúzáskor kanalazzunk hozzá pár evőkanál olívaolajat.