Csínján a csipesszel!

Vágólapra másolva!
A vonalvékonyságúra szedett, esetleg teljesen leborotvált és csodálkozóra visszarajzolt szemöldök divatja leáldozóban van - a nagy nyugati divatházak bemutatóin egyre inkább a dús, természetes szemöldök hódít. Ez az új trend azonban nem jelenti azt, hogy félretehetjük a csipeszt: gondozni, ápolni a dúsabb szemöldököt is kell. Erre adunk néhány ötletet, ahogy azoknak is megpróbálunk segíteni, akiket a természet vékonyabb, halvány vagy ritkás szemöldökkel áldott (vagy vert) meg.
Vágólapra másolva!

Úgy tűnik, a vékonyra szedett, ceruzával rajzolt szemöldök divatjának vége (legalábbis egy időre): a szakértők, sminkmesterek és a kifutók tanúsága szerint visszatér a dús és természetes szemöldök - ez természetesen nem azt jelenti, hogy elhanyagolhatjuk az ápolását, és soha többet nem kell csipesszel, szemöldökceruzával, esetleg kisollóval bajlódnunk. Sőt, ahhoz, hogy tökéletes - azaz kellően természetes, de ápolt, az arcot szépen kiegészítő - legyen, ugyanúgy kell foglalkoznunk vele, mint az arcunk többi részével. A szemöldök ugyanis az a része az arcunknak, amelyik talán a legkönnyebben alakítható, mégis a legnagyobb hatást tudjuk vele elérni - már ami a szépséget illeti.

A szemöldök eredetileg - biológiailag- egyfajta védelmi szerepet töltött be: a "szőrcsík" akadályozza meg, hogy a homlokunkról az izzadság közvetlenükl a szemünkbe folyjon; a szemöldök szálai ugyanis elvezetik a cseppeket. Másrészt, a szemöldöknek igen komoly kommunikáviós funkciója van: messziről, egyértelműen kifejezheti, hogy a másik embernek (vagy akár állatnak, gondoljunk csak a kutyákra vagy majmokra) milyen a hangulata. Csodálkozáskor, meglepetéskor magasra húzzuk, mérgünkben összeráncoljuk, szigorúságunkban összevonjuk - ráadásul ezek olyan önkéntelen reflexek lehetnek, amelyek jóval előbb jelzik a lelkiállapotunkat, mint a hangszínünk vagy a mondanivalónk.

A szemöldökünk ugyanakkor az egész arcunk karakterét meghatározhatja: elsősorban azért, mert egyfajta keretet ad az emberi arc legszebb, legkifejezőbb részének, a szemünknek. Egy "jó" szemöldök tökéletesen kiegészíti az arcot, nem feltűnő és nem uralja a vonásokat - teljesen beleolvad az arcba.

Szemöldök - mindenkinek

Forrás: [origo]A legideálisabb az a szemöldökforma, ami nem távolodik el az egyén saját szemöldökétől, de letisztultabb, hangsúlyosabb annál, a vonalai tiszták, nincsenek "kilógó" szálak, és nem ér össze középen. Az ideális hossza valamivel a szem vonala előtt kezdődik, és néhány milliméterrel a szem külső sarkán túl ér véget. A legelőnyösebb, ha a szemöldök vastagsága viszonylag egységes, és csak enyhén vékonyodik el a szem sarka felé - a "spermaszemöldök" (azaz az egyik felén burjánzóan dús, a másikon pedig vonalszerűen vékony) ma már egyáltalán nem divat.

A szemöldök formázását - legalábbis a legelső alkalommal - mindenképpen bízzuk szakemberre: ha a kozmetikus formára gyantázta, és csipesszel is megigazította, akkor utána nekünk csak "fenn kell tartani" a rendezett állapotot.

Forrás: [origo]

Liz Hurley szemöldökrendezés előtt és után. Celebszemöldök-mustra itt!



A szemöldök formáját nagyban meghatározza az arc formája is: a szemöldökkel egy kicsit akár korrigálhatunk is a vonásainkon. Az ovális (azaz a tökéletes formájú) archoz minden fazon jól áll; a kerek arcúaknak az a szemöldök a legelőnyösebb, ami egy kicsit felfelé nyújtja az arcot, azaz az ívének csúcspontja viszonylag magasan helyezkedik el.

A hosszúkás arcúaknak az az előnyös, ha valami megtöri az arcukat, ezért nekik a viszonylag egyenes szemöldököt ajánlják a szakemberek. Az erőteljesebb vonású, szögletesebb arcúaknak erőteljes, vastag, hangsúlyos szemöldök az előnyös; a szív alakú archoz az ívelt és lágy szemöldök illik.

Mutasd a szemöldököd!
Az arcdiagnosztika és a keleti arcelemzés tudománya szerint a szemöldök formája, dússága és más jellemzői sok mindent elárulnak a viselőjük személyiségéről is: a sűrű szemöldökök gazdája bőséges életenergiával rendelkezik, erős egyéniség, aki jó kapcsolatban van az ösztöneivel. Ha a szemöldök az orr felé eső részén sűrű, ám a szélei felé feltűnően megritkul, úgy időskori elgyengülés veszélye áll fenn. Az ellenkezője is előfordul: az orrköznél ritkás, majd a szélei felé megsűrűsödő szemöldök azt jelzi, hogy sok gyerekkori betegség, esetleg a nehéz gyermekkor után az illető az élete második felében lesz ereje teljében. Az alacsonyan fekvő szemöldök félénk, zárkózott, befelé forduló, introvertált embert jelez, aki igyekszik megfelelni a külvilágnak, és kerüli a konfliktusokat. A magasan húzódó szemöldök gazdája távolságtartó. Az ilyen ember kínosan ügyel arra, hogy megtartsa a három lépés távolságot, és egyáltalán nem szereti, ha megérintik; kerüli a tömeget.
A szemöldök lehet egyenes vonalú, ívelt, esetleg megtört. Az egyenes szemöldök tulajdonosa hajlamos érzéseit a gondolkodás racionalitása alá rendelni. A dús, alacsonyan fekvő szemöldökű ember olyan, mintha egy bokor mögül figyelne. Az ilyen ember inkább cselekedni szeret, mint beszélni. Sokszor azt hiszik róla, hogy érzéketlen, hideg ember, de ez nem igaz: inkább óvatos. A legtöbb férfinak inkább egyenes vonalú a szemöldöke. A hölgyek többségének ívelt a szemöldöke: az ív hajlékonyabb, rugalmasabb, nyitottabb jellemet sejtet, ezek egy hölgy számára kívánatos tulajdonságok. A magasra ívelt szemöldök tulajdonosának lételeme a dráma, a mozgalmasság, az érzelmi viharosság.
A tört vonalú szemöldöknek hagyományosan különleges jelentőséget tulajdonítanak: az ilyen ember tehetséges, jó kézügyességű, jó fantáziával megáldott személy, aki alkotásban bontakoztatja ki önmagát.