Mediterrán töltött paprika

Vágólapra másolva!
A töltött paprika - sok paradicsomszósszal - igazi nyári étel. Szakácsunk, Kaldeneker György most "csavart" egyet a recepten, és egy mediterrán változat receptjét ismerteti.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:
4 db közepes méretű kaliforniai paprika, 30 dkg koktélparadicsom, 2 csomag mini mozzarella, 2 gerezd fokhagyma, 3 evőkanál olívaolaj, 1 csokor petrezselyemzöld, fél citrom leve, 2 ág friss kakukkfű, só, darált bors

Elkészítése:
Mossuk meg jól a paprikákat, majd vágjuk hosszában kétfelé. Éles késsel vágjuk ki a magházukat és az ereket.

Kenjünk ki olívaolajjal egy nagy tepsit, majd sorakoztassuk egymás mellé a félbevágott paprikákat.

Tegyük egy tálba a koktélparadicsomokat, és a lecsepegtetett mozzarella golyókat. Daráljunk rá borsot, reszeljük rá a fokhagymát, csorgassuk meg olívaolajjal és citromlével, tépkedjük rá a kakukkfű leveleit, és szórjuk rá az összevágott petrezselyem zöldjét is. Ízesítsük kevés sóval, majd óvatosan keverjük össze.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Töltsük meg a paradicsomos keverékkel a paprikák belsejét, a tetejére csorgathatunk a tálban maradt fűszeres léből.

Tegyük előmelegített sütőbe, és 150 fokon süssük körülbelül 15-20 percig, míg a sajt pirulni nem kezd. Használhatunk az étel elkészítéséhez felkockázott juh- vagy kecskesajtot is.

Érdemes grillpartikon is kipróbálni!