Hagymás kenyérpárnák

Vágólapra másolva!
Kaldeneker György mai receptje nemcsak uzsonnára, vagy vacsorára nagyszerű - vendégeinket is elkápráztathatjuk ezzel a finomsággal.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:
1 evőkanál vaj, 1 fej vöröshagyma, 30 dkg búzaliszt, 10 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt, 2 evőkanál búzakorpa, 2 teáskanál só, 1 evőkanál méz, 1 csomag szárított élesztő

Elkészítése:
Vágjuk apróra a vöröshagymát, majd tegyük egy kis lábasba. Tegyük hozzá a vajat, és közepes lángon pároljuk pár percig, majd húzzuk le a tűzről és hagyjuk kihűlni.

Tegyük a liszteket, a sót, a szárított élesztőt, a korpát, a mézet és a megpárolt hagymát egy dagasztótálba. Kapcsoljuk be a mixert, majd kis adagokban csorgassunk hozzá körülbelül 3 deciliter langyos vizet.

Ha túl keménynek találjuk a tésztát, öntsünk még hozzá vizet, a kenyértésztának kissé lágynak kell lenni.

Forrás: Kaldeneker György receptjei

Dagasszuk addig, míg az edény falától kezd elválni. Vegyük le a gépről, takarjuk be a tálat egy konyharuhával, majd langyos helyen kelesszük kétszeresére.

Ha duplájára dagadt, borítsuk egy liszttel meghintett deszkára, gyúrjuk át még egyszer, majd nyújtsuk ki egy centi vastagságúra. Vágjuk nagy körülbelül 10 centis kockákra, tegyük sütőpapírral borított sütőlapra, és kelesszük még további 15 percig.

Tegyük előmelegített sütőbe, és 180-190 fokon süssük 15-20 percen keresztül.