Nyári pite

Vágólapra másolva!
Ezt a gyümölcsös pitét még különlegesebbé tehetjük, ha bazsalikomos epersalátát és fagylaltot kínálunk mellé.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:
1 csomag friss leveles tészta, 10 dkg eper, 10 dkg cseresznye, 10 dkg sárgabarack, 1 csomag vaníliás pudingpor, 5 dl tej, 2 evőkanál cukor

Az epersalátához: 50 dkg eper, 5-6 levél friss bazsalikom, fél citrom leve, 3 evőkanál méz

Elkészítése:
Lisztezett deszkán nyújtsuk ki fél centi vastagságúra a tésztát, béleljünk ki vele egy vajjal kikent és liszttel megszórt, peremes piteformát.

A pudingport keverjük el pár evőkanál hideg tejjel és cukorral. Forraljuk fel a tejet a majd állandó keverés mellett csorgassuk bele a kikevert pudingport. Főzzük sűrűre, és hagyjuk kihűlni.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Kenjük meg pudinggal a tésztát, majd ízlésesen helyezzük el rajta a megmosott gyümölcsöket. Használhatunk fagyasztott, vagy épp a piacon kapható friss gyümölcsöt is. Tegyük előmelegített sütőbe, és 160 fokon 20-25 perc alatt süssük készre.

A salátához vágjuk kétfelé a nagyobb eperszemeket, majd tegyük egy tálba. Metéljük rá a bazsalikomlevelet, csorgassuk meg mézzel és citromlével, majd óvatosan keverjük össze.

Tálaláskor helyezzünk egy-egy cikk gyümölcsös pitét a tányérokra, mellé halmozzunk a bazsalikomos epersalátából, egy-egy kanál fagylalttal tehetjük még élvezetesebbé a desszertet.