Ananászos-currys sertéssült

Vágólapra másolva!
A hagyományos indiai fűszerkeverék, a curry ízét nagyszerűen egészíti ki az édeskés ananász ebben az egzotikus ételben.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók négy személyre:
1 kisebb friss ananász, 1 egész sertés szűzpecsenye, 3 evőkanál olívaolaj, 2 evőkanál curry, 1 csokor friss korianderlevél, 2 dl tejszín, só, bors

Elkészítése:
Hártyázzuk le a szűzpecsenyét, majd vágjuk kisujjnyi vastag szeletekre. Kissé klopfoljuk meg, majd daráljunk rá borsot, és ízesítsük sóval. Tépkedhetünk rá friss kakukkfűleveleket is. Csorgassuk meg olívaolajjal, és pár órára tegyük a hűtőbe.

Az ananászt hámozzuk meg, majd vágjuk hosszában négyfelé, a közepén húzódó kemény részt vágjuk ki, és szeleteljük fel a gyümölcshúst.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Egy nagy serpenyőben forrósítsunk fel olívaolajat, tegyük bele a befűszerezett hússzeleteket, majd mindkét oldalát süssük két-két percig. Vegyük ki a serpenyőből, tegyük egy tányérra. A hússütő serpenyőben süssük meg a felszeletelt ananászt is. Ha a szeletek kezdenek pirulni, szórjuk rá a curryt, majd keverjük jól össze, és utána öntsük fel a tejszínnel.

Tegyük vissza a megsütött hússzeleteket a serpenyőbe, szórjuk bele az összecsapkodott korianderlevelet, ízesítsük sóval, kevés darált borssal, és jól forraljuk össze.

Párolt rizzsel tálaljuk.