Gombás-csirkés rizottó

Vágólapra másolva!
  
Vágólapra másolva!

Hozzávalók négy személyre: 3 evőkanál vaj, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 30 dkg rizottó rizs, 1 l zöldség alapleves, só, őrölt bors, 2 evőkanál parmezán sajt, 4 db csirkemellfilé, 15 dkg csiperkegomba, 2 szál kakukkfű.

Hevítsünk fel egy evőkanálnyi vajat, tegyük bele az apróra vágott hagymát és fokhagymát, majd pároljuk, míg üveges lesz. Adjuk hozzá a rizottó rizst és az alapleves egyharmadát, majd lassú tűzön, állandó kevergetés mellett főzzük. Amikor elfőtte a levét, pótoljuk az alaplevesből.

Egy serpenyőben kevéske vajon pirítsuk meg a felszeletelt gombát, fűszerezzük darált borssal és kakukkfűvel, majd adjuk a párolódó rizshez. Ha a rizs még nem elég puha, a leírt mennyiségű folyadék mellett kevés vizet is adhatunk hozzá. Ha elkészült, morzsoljuk a tetejére a vajat.

Forrás: Kaldeneker György receptjei

A csirkemellfiléket sózzuk, őrölt borssal, kevéske kakukkfűvel fűszerezzük. Serpenyőben kevés felhevített margarinon, lassú lángon süssük pirosra.

A rizottót tálaljuk egy nagy tányér közepére. Szórjuk meg reszelt parmezánnal, s így tegyük a tetejére a felszeletelt csirkét.

Elkészítési ideje körülbelül 40-45 perc.