Citromos csirke

Vágólapra másolva!
Szakácsunk, Kaldeneker György hétről hétre különleges finomságokat ajánl oldalainkon. Ma egy egzotikus fűszerezésű csirkeételt ismerhetünk meg.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók: 1 pohár joghurt, 1 evőkanál olívaolaj, 1 teáskanál curry, 1 db zöld citrom leve és reszelt héja, 1 gerezd fokhagyma, 4 db csirkemellfilé, 1-1 db zöld és piros kaliforniai paprika, 1 fej vöröshagyma, só, darált bors

Tegyük a csirkemellfiléket egy nagy tálba, öntsük rá a joghurtot és az olajat. Adjuk hozzá a zöldcitrom héját, a curryt, a finomra összezúzott fokhagymát és a citrom levét. Ízesítsük sóval és durvára darált borssal, majd óvatosan keverjük össze. A paprikákat és a hagymát vágjuk nagyobb cikkekre és azt is keverjük a bepácolt csirkéhez. Tegyük a hűtőbe pár órára.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Egy közepes méretű tepsit vagy hőálló edényt kenjünk ki olajjal, öntsük bele a fűszeres-zöldséges csirkemelleket, majd előmelegített sütőben süssük 40-45 percig, míg a hús pirulni kezd.

Ha elkészült, tálaljunk egy nagy tányér közepére baszmati rizst, tetejére a megsütött csirkemellet a vele sült zöldségekkel. Csorgassuk meg a pároló levével és pita kenyeret kínáljunk hozzá.