Kókuszos-ananászos ráksaláta

Vágólapra másolva!
Kaldeneker György szakács hétről hétre különleges finomságokat ajánl oldalainkon. A következő napokban ünnepi és karácsonyi ételek receptjeit mutatja be.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók: 25 dkg fagyasztott vagy sós lében eltett friss rákhús, fél kókuszdió, 1 csokor friss koriander, 2 teáskanál currypor, 1 doboz ananászkonzerv, 2 evőkanál majonéz, 1 teáskanál mustár, só, őrölt fehérbors

Csepegtessük le a rákhúst, majd tegyük egy nagy salátás tálba. Törjük fel a kókuszdiót, óvatosan vegyük ki a héjából, majd a külső barna részét vágjuk le, és uborkagyaluval szeleteljük fel vékonyra. Tegyük a rákhúsra, majd kanalazzuk rá a majonézt és a mustárt.

Tépkedjük rá a korianderlevelet, adjuk hozzá a szintén levétől lecsepegtetett ananászkonzervet, ízesítsük sóval, curryvel és kevéske őrölt fehérborssal, majd utána keverjük össze óvatosan.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Egy salátás tányér szélére tegyünk pár levél salátát, halmozzuk rá a ráksalátát, és díszítsük félbevágott főtt tojással. Friss péksüteményt kínáljunk hozzá.