[origo] - usa 2008> !ALROVAT_NEVE

TÉRKÉP


EREDMÉNYEK

DEMOKRATÁK

Forrás: Getty ImagesBarack ObamaFelemelkedett a mélyből, reményt és változást hirdet, és már pusztán a jelölése bekerül a történelemkönyvekbe.

REPUBLIKÁNUSOK

Forrás: Getty ImagesJohn McCainPéldát mutatott hősiességből, nem fél kimondani a fájdalmas igazságokat és hajlamos külön utat járni.

Pajzsot vonnak Obama felesége köré

[origo]|2008. 06. 19., 11:35|Utolsó módosítás:2008. 06. 19., 12:17|

Külön stáb jön létre, hogy kezelje a Barack Obama demokrata elnökjelölt feleségéről szóló negatív állításokat. A CNN szerint ilyen csapatot rendszerint csak a jelölt körül szoktak felállítani, házastársa mellett nem. Michelle Obama esetében azonban attól tartanak a kampányszervezők, hogy az elnökválasztás közeledtével felerősödnek a konzervatív táborból ellene irányuló támadások.

Forrás: Getty Images

Külön stáb foglalkozik vele

Ajánlat

Michelle Obama már több jelét adta annak, hogy nem a szokásos politikusfeleségek közé tartozik. Szereplései nem szorítkoznak a háttérben való mosolygásra vagy a jótékonysági rendezvényeken való részvételre. Megszólal politikai ügyekben is, és hajlandó egészen intim részleteket is elárulni férjéről: emlékezetes volt például, amikor közölte, hogy barack Obama reggelente "kicsit büdi", és ezért a gyerekeik nem szívesen játszanak vele olyankor.

A demokrata elnökjelölt kampányának irányítói eldöntötték, hogy külön csapatot állítanak fel a Michelle Obama elleni támadások kezelésére - írta a CNN, amely szerint ez szokatlan lépés, ehhez hasonló stábot ugyanis csak a jelöltek mellé szoktak létrehozni. Obama kampányszervezői azonban attól tartanak, hogy az elnökválasztás közeledtével felerősödnek majd a feleség elleni támadások a konzervatív oldalról.

Michelle Obama még februárban adott muníciót a kritikusainak, amikor kijelentette, felnőtt életében most először büszke a hazájára. Ezzel az előválasztásokon tapasztalható aktivitás felett érzett örömét fejezte ki, sok konzervatív kommentár azonban nyilatkozatát a hazafiatlanság jeleként értelmezte. Emellett a bírálók igyekeznek úgy beállítani Michell Obamát, mint aki elitista, és nem érti meg az átlagemberek gondjait, sőt, még olyan vádak is érték, hogy afroamerikaiként lenézi a fehéreket.

Az Obama-kampány szervezői persze szeretnék elkerülni, hogy ilyen kép alakuljon ki róla, ezért a következő hetekben többször is szerepeltetni fogják a feleséget, és várhatóan több olyan történetet is elhintenek majd róla, amelyek ellentmondanak a konzervatív körökből származó állításoknak.

A csapatnak nem lesz könnyű dolga, egy friss felmérés szerint ugyanis Michelle Obamáról nem feltétlenül pozitív kép jut el a választókhoz, összehasonlítva a republikánus elnökjelölt feleségével, Cindy McCainnel. A Pew június közepén végzett közvélemény-kutatása szerint Michelle Obamát a megkérdezettek 78 százaléka ismeri valamennyire, de a válaszadók 26 százaléka szerint inkább negatív dolgokat hallott róla. Cindy McCaint ugyan kevesebben ismerik (54 százalék), de mindössze 7 százalék érezte úgy, hogy személyisége negatív - idézte a felmérést a CNN.

RSSHírlevélÍrjon nekünk!ArchívumMédiaajánlatImpresszum
Adatkezelési Szabályzat[origo]OK.huiWiW[freemail]G-PortalVidea Az [origo] kiadója az Origo Zrt. © Minden jog fenntartva

Legolvasottabb cikkek

PARTNEREK