Slágerek az Operából - Kincses Veronika álomslágerei

Vágólapra másolva!
Opera, az Álomsláger határain túlról: Kincses Veronika Liszt Ferenc-, és Kossuth-díjas szopránénekesnőnk megjárta már a Bécsi Operát, énekelt már a londoni Royal Festival Hallban, a barcelonai Teatro Liceóban is, és most nem folytatjuk. Kicsit meg is leptük, hogy nem kedvenc Verdi vagy Mozart áriája felől érdeklődünk; de kiderült, ő is dúdol szó szerint vett slágereket, kedveli Hernádi Juditot és nagy tisztelője Kabos Gyulának. Már azt is tudjuk, melyik daltól érzi magát igazán magyarnak a világ bármely színpadán. Kincses Veronika kedvenc dalai.
Vágólapra másolva!

Kabos Gyula: Maga rég nem lesz már a világon
Egyszerűen imádom, annyira bájos. Nagymamám mindig ezt énekeltette velem, ha álmomból felvernek, akkor is fújom kívülről.

LGT: Mindenki másképp csinálja
Ez a szó szerint vett álomsláger, már a címétől sláger, annyira igaz. A dallam hangulata nagyon passzol ehhez a könnyed üzenethez.

Presser Gábor: Nagy utazás
Nem nevezném slágernek, ez egy igazi nagybetűs dal, egy csodálatos dallam és itt is úgy érzem: azért olyan hatásos, mert a zene szinte hozzásimul a mondanivalóhoz. És hozzá Presser utánozhatatlan mély fekvésű hangja; gyönyörű dal.

Népzene: A csitári hegyek alatt
Az egyik legszebb magyar népdal. Csodálatos, külföldi műsoraim során gyakran éneklem, hosszú évek óta teljes átéléssel, mert sajátos, szimbolikus jelentősége is van számomra. Ez a dal a hazámat, Magyarországot idézi fel bennem, bárhol is legyek a világban.

Hernádi Judit: Sohase mondd
Ez is igazi slágerdal, egyszerűen mert egy klassz, jópofa nóta, frappáns és nem túlnyújtott, olyan, amit szívesen dúdolgatok akár órákon át egy kellemes nyári délutánon.