Mindenki egyenlő, csak a transzneműek egyenlőbbek

zászló, pride, lmbtq,  LMBTQ-transz-BLM, blm, transz, egyesített
Progress pride flag (new design of rainbow flag) waving in the air with blue clear sky, Celebration of gay pride, The symbol of lesbian, gay, bisexual and transgender, LGBTQ community in Netherlands.
Vágólapra másolva!
Egy újabb amerikai iskola tette lehetővé, hogy transzneműek versenyezzenek a lányok között egy futóversenyen.
Vágólapra másolva!

Egy tinédzser lány szólalt fel az iskolai körzetének azon döntése ellen, amely lehetővé teszi, hogy fiúk csatlakozzanak a seattle-i lányok terepfutó csapatához. Eközben a transznemű sportolók ellen tiltakozó szülőket pedig letartóztatással fenyegetik.

A tinédzser lány és szülei a Daily Mail-t keresték meg történetükkel, akiknek nevét a lap jobbnak látta nem közölni, okulva a korábbi esetekből, melyek során a transznemű versenyzők ellen felszólalók komoly támadásoknak voltak kitéve. A lány és szülei csalódottságukat fejezték ki amiatt, hogy a fiúnak született, most már „lányok" indulhatnak a lányok csapatában, hiszen nemi kromoszómáikhoz kötött testi adottságaik olyan előnyökkel ruházzák fel őket, melyekkel a biológiai lányok képtelenek versenyezni.

A lány és szülei becsapva érzik magukat és olyan hátrányba kerültek ez által, mely végtelenül igazságtalan.

A lány elmondása szerint olyan is előfordult, hogy arra kényszerítették, hogy egy transzsportoló ellen versenyezzen, miközben elhallgatták előle, hogy ellenfele biológiailag fiú.

„Egyszer csak rájöttem, hogy egy fiú áll előttem. A mi versenyünkön futott. Folyamatosan azon töprengtem, hogy vajon hogy lehetséges, hogy az összes felnőtt látja ezt, mégis engedik, hogy megtörténjen? Azok, akik a lánysportok szervezéséért és lebonyolításáért felelősek, azt sem tudják, mit jelent az, hogy lány? Becsapva éreztem magam" – nyilatkozta a lány a Daily Mail-nek.

Amikor a szülők összegyűltek, hogy tiltakozzanak egy iskolai pályatalálkozón, szembetalálták magukat a sziget megyei seriff hivatalának tagjaival, akik azzal fenyegették őket, hogy letartóztatják őket tiltakozás miatt.

– mondta a lány a lapnak.

A lányok a fennálló helyzet miatt sokkal nagyobb stressznek vannak kitéve, tudják, hogy nem fair a helyzet, amibe helyezik őket, miközben félnek is attól, hogy nehogy megsértsék a transzneműek érzéseit, ennek érdekében háttérbe szorítják a sajátjaikat – az érdekeikkel együtt.

„Azt mondták nekünk, hogy ha nem vagyunk kedvesek velük, és ha nem fogadjuk el a helyzetet, az lelkileg nehéz helyzetbe hozhatja a transzneműeket, akár még kárt is tehetnek magukban" - mondta el a lány.

Az elmúlt évek tapasztalatai szerint a hasonló helyzeteket érdemes lesz megszokni, a lányok és a nők pedig jobb, ha beletörődnek: A nők valójában csak akkor számítanak igazán, ha eredetileg férfinak születtek.