Joe Biden transzminisztere dicsérte azt a klinikát, amely eltörölné az „anya” kifejezést

politics Vertical
This undated handout photo obtained on January 19, 2021 courtesy of the Biden-Harris transition team shows Dr. Rachel Levine, nominated by US President-elect Joe Biden to serve as Assistant Secretary for Health at the United States Department of Health and Human Services. - President-elect Joe Biden announced on January 19, 2021 his nomination for assistant health secretary, who would become the first openly transgender federal official confirmed by the US Senate. Biden tapped Rachel Levine to serve as assistant secretary for health at the US Department of Health and Human Services, his transition office said in a statement. (Photo by Handout / Biden-Harris Transition Team / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO /Biden-Harris Transition Team/HANDOUT " - NO MARKETING - NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
Vágólapra másolva!
Joe Biden amerikai elnök transznemű egészségügyi miniszterhelyettese – és négycsillagos katonatisztje – dicsérte azt az alaszkai nemi identitást megerősítő klinikát, amely az "anya" szót a "petesejttermelő" kifejezéssel akarja helyettesíteni.
Vágólapra másolva!

A 65 éves, nyíltan transznemű egészségügyi miniszterhelyettes a minap látogatást tett az Identity Alaszkában, ami egy nonprofit közösségi központ, ami egészségügyi ellátást biztosít az LMBTQ-közösség számára.

Az alaszkai székhelyű vállalat olyan nézeteket támogat, amelyek szerint a gyerekeknek meg kell tanulniuk, hogy az „orvosok találják ki a csecsemők nemét".

A klinika szerint a tanároknak és a pedagógusoknak úgy kell beszélniük a gyerekekhez, "hogy ne feltételezzék, hogy csak két nem létezik és hogy egy adott nemen belül mindenki egyforma".

Az "anya" szó helyett olyan kifejezések használatát javasolják, mint például

a "petesejttermelő" vagy a "hordozó".

Az intézmény azt is javasolja, hogy a gyerekeket tanítsák meg a testrészekre vonatkozó biológiai kifejezések használatára. Például

a 'férfi nemi szervek' helyett a 'pénisz és herék' kifejezést használják.

A 'férfiak' szó használata helyett 'XY egyének' kifejezés használatát preferálják.

A cég arra buzdítja a családokat, hogy a babák nemét bejelentő partikat, amelyek népszerűek az Egyesült Államokban, nevezzék inkább "embriogenezispartinak" vagy "kromoszómapartinak".

Rachel Levine Forrás: Wikipedia/Flickr/Governor Tom Wolf

Levine korábban megerősítette, hogy a Biden-kormányzat "maximálisan támogatja" a kiskorúak ún. nemi megerősítő ellátását.

mondta Levine.

A helyettes államtitkár ezt követően kijelentette, hogy "a nemi hovatartozást megerősítő ellátás orvosi ellátás".

Levine hozzátette, hogy "a pubertás előtt álló gyermekek esetében nem végeznek orvosi beavatkozásokat. A standard ellátás lehetővé teszi számukra, hogy ezt terápiával fedezzék fel".

Ez konkrétan azt jelenti, hogy a pubertáskor elérése előtt

pubertásblokkolókat adnak a nekik.

Azt is elárulta, hogy örül, hogy ilyen sokáig várt az "átállással", mert így családot alapíthatott.

– mondta Levine egy 2019-es beszédében.

Saját tapasztalatai ellenére úgy gondolja, hogy a nemi átállásnak könnyen elérhetőnek kellene lennie, hogy minél fiatalabb korban elkezdhessék az átalakulást, még akkor is, ha ez azzal jár, hogy idősebb korukban nem lehet gyermekük.