Január végére várják az új Toro Rossót

Vágólapra másolva!
A Scuderia Toro Rosso istálló olasz versenyzője, Vitantonio Liuzzi elárulta, január végéig még biztosan a Cosworth lefojtott V10-es motorjaival szerelt STR1-es versenygépekkel köröznek majd a teszteken, ugyanis még javában folyik az új modell építése.
Vágólapra másolva!

A Red Bull fiókcsapata a 2007-es idényben Ferrarira cseréli Cosworth motorjait, miután az anyacég úgy határozott, a világbajnok Renault erőforrásért lemond az olaszok egységéről a következő évben.

A Toro Rosso ennek ellenére még a tavalyi autóval, és az abban dobogó Cosworth V10-es egységgel kezdte meg a munkát a téli tesztek nyitóállomásának helyet adó Barcelonában. A csapat olasz versenyzője, Vitantonio Liuzzi azonban elmondta, még egy darabig biztosan nem próbálhatják ki a Ferrari motort, mert az ahhoz szükséges új autó vélhetően csak január végén fog kigördülni a gyárból.

Mindezek ellenére az olasz pilóta optimistán várja a 2007-es idényt, ugyanis véleménye szerint a Ferrari V8-as egységével újult erőre kaphatnak a jövő évben.

"Egyelőre pontos dátumot még nem tudok mondani, azonban arra számítunk, hogy az új autót és vele együtt az új motort január végén próbálhatjuk ki" - mondta Liuzzi a Forma-1 hivatalos oldalán. "Nagyok az elvárásaink. A Ferrari név garancia a sikerre, fantasztikus lenne, ha egy olasz csapat, olasz autóval és motorral fejlődést tudna elérni. A Toro Rosso-Ferrari házasság alapjaiban változtatja meg hozzáállásunkat a sporthoz."