A Toyota egyedül körözött Barcelonában

Vágólapra másolva!
Bár a többi csapat már tegnap este összecsomagolt, és elhagyta a téli tesztek nyitóállomásának helyet adó Barcelonát, a Toyota mivel csak egy nappal később kezdte meg a munkát, pénteken is pályára gördült a katalán ringen.
Vágólapra másolva!

A Toyota egyedül körözött Barcelonában, ahol Jarno Trulli túlszárnyalva csapattársát, Ralf Schumacher az élen végzett. A kölni bázisú alakulat folytatta a Bridgestone új összetételű és szerkezetű abroncsainak kiértékelését, valamint a TF106B beállításaival foglalkozott.

A Toyota versenyzőit mindössze csak négy századmásodperc választotta el egymástól, így a csapat boldog lehetett, mert versenyzői a hét legjobb eredményeit szolgáltatták az utolsó nap Barcelonában.

"Az aszfalt hőmérséklete reggel elég hűvös volt, ahhoz hogy megkezdhessük a valódi munkát, így várnunk kellett egy kicsit" - mondta a nap végén Trulli. "Ahogy aztán kezdett jobbra fordulni az idő, egyre gyorsabbak lettünk, miközben továbbra is a Bridgestone abroncsok tesztelésére fektettük a legfőbb hangsúlyt."

"Az első benyomásaim mindenképpen pozitívak az új gumikról, hiszen eddig minden rendben van velük. Sokat tanultunk az elmúlt napokban, aminek nagyon örülök."

A tesztek a jövő héten a spanyolországi Jerezben folytatódnak.

Teszteredmények - Barcelona - Péntek:

Poz. Pilóta Csapat Idő Kör 1. Trulli Toyota (B) 1:15.936 83 2. Schumacher Toyota (B) 1:15.976 49 Az eredmények nem hivatalosak.