Nézze meg, milyen az élet a világ legsűrűbben lakott szigetén!

Santa Cruz del Islote, Kolumbia
Vágólapra másolva!
Másfél focipályányi területen 1200-an laknak, de nem költöznének el.
Vágólapra másolva!

Santa Cruz del Islote egy kis korallsziget a San Bernardo-szigetcsoportban, Kolumbia partjaitól körülbelül 20 kilométerre. A mindössze másfél focipályányi területen 1200 ember él (más források szerint valójában csak 500), amivel a világ legsűrűbben lakott szigete,

a népsűrűség például négyszer akkora, mint Manhattané.

A legenda szerint 150 éve halászok keresték erre zsákmányukat, és mivel túl késő volt visszatérni, itt éjszakáztak. Meglepődtek, hogy a szigeten nincsenek szúnyogok, és annyira nyugodtan aludtak, hogy később ott maradtak. Ma már a legtöbb ott lakó a szomszédos szigeteken működő szállodákban dolgozik.

Csak este van áram

Jelenleg 90 ház, két bolt, egy étterem, egy diszkó és egy iskola van Santa Cruz del Islotén. A hely szűkössége miatt vannak épületek, amelyek a víz felett cölöpökön állnak. Folyóvíz és csatorna nincs, áram pedig csak este 7-től 11-ig van, ekkor kapcsolják be a generátort.

Az előnyök között mondják, hogy a szigeten nincs bűnözés, az ajtókat is nyitva hagyják, és természetesen mindenki ismer mindenkit. Akik itt élnek, többnyire nem is akarnak elköltözni, és csak haláluk után hagyják el Santa Cruz del Islotét. Temető ugyanis nincs a szigeten – írja az Amusing Planet.