Méhek szállták meg az indulni készülő repülőgépet

Méh Rosszija Vnukovo Moszkva
Vágólapra másolva!
Féltek, hogy az utastérbe is berepülnek a rovarok, de szerencsére nem történt baj.
Vágólapra másolva!

Több ezer méh akadályozta meg, hogy felszálljon a moszkvai Vnukovo repülőtérről a Rosszija légitársaság Szentpétervárra tartó járata. Az Airbus A319 típusú gép épp megkezdte volna kigurulást a felszálláshoz, amikor a raj megszállta a repülőt.

Megtelepdtek a szárnyon

Az egyik szemtanú szerint a méhek a szárny alól érkeztek. Egy részük megtelepedett a szárnyon, mások a repülő ablakaira telepedtek rá.

Forrás: Youtube/Armando Alaina

Két mentőkocsi gyorsan a helyszínre érkezett, felkészülve arra, hogy a méhek esetleg bekerülnek az utastérbe is. A méhcsípés helyi gyulladást okoz kisebb-nagyobb feldagadással.

Életveszélyt csak allergia vagy több száz méhcsípés esetén okoz.

Szintén életveszélyes a nyaki szúrás, mivel ez a légutak megdagadásával jár. Az allergiások arányát 1 százalékra becslik a teljes népességben.

Sikerült eltávolítani őket

A Daily Mail beszámolója szerint a repülőtéri személyzet „hatékonyan és gyorsan" eltávolította a méheket a repülőgép törzséről. Bár azt nem írta, hogyan, ilyenkor általában füstölőt és vákuumot használnak a befogásukra. A járat kevesebb mint egy órát késett.

Nem ez az első eset, hogy a méhek a repülőtereken galibát okoznak. Mivel ezeken a helyeken kevés a fa, a rovarok előszeretettel választják a repülőket a letelepedésre.