Újra fogadja a látogatókat a Sziklakórház

Sziklakórház újranyitás
Vágólapra másolva!
A budai Várhegy mélyén található Sziklakórház Atombunker Múzeum 95 nap után ismét megnyitotta kapuit a nagyközönség előtt. A múzeum fokozott óvintézkedések betartása mellett hétvégén is folyamatosan várja a látogatókat.
Vágólapra másolva!

Mint minden múzeum, a Sziklakórház is nagy figyelmet fordít az érdeklődők biztonságos látogatásának megszervezésére. Ennek érdekében plexi pultvédőkkel, arcpajzsokkal, feliratokkal készült fel,

a hatékony fertőtlenítés céljából pedig ózongenerátorokat is bevet nyitvatartási időn kívül.

A Magyar Turisztikai Ügynökség Visszajövünk! kampányához csatlakozva július 15-ig minden 18 év alatti múzeumlátogatót meglepetés ajándékkal várnak a múzeum munkatársai.

Várják a látogatókat Forrás: Sziklakórház Atombunker Múzeum

A kényszerszünet alatt a múzeumi munka nem állt meg. Covid-19 emlékek címmel egy új gyűjtemény összeállításába kezdtek a múzeum munkatársai, hogy az új típusú koronavírusra adott egyéni és közösségi válaszok lenyomatait megőrizzék, és bemutassák a jövő számára. Az archívum összeállításához továbbra is kérik a magánszemélyek, intézmények és vállalatok közreműködését történetek, fotók, tárgyi emlékek összegyűjtésével.

A múzeum gyűjti a járvány elleni védekezés eszközeit

- saját készítésű védőfelszereléseket és fertőtlenítőszereket -, a kialakult helyzetre adott egyéni és közösségi összefogást bemutató inspiráló történeteket, a védekezésre felszólító figyelemfelkeltő utcatárgyak képeit (pl. fotó szájmaszkos szoborról, vírussal kapcsolatos graffitiról, plakátról, stb.), illetve az átalakult mindennapokat bemutató elbeszéléseket, személyes beszámolókat is.