Szkopjébe indíthat járatot a Wizz Air

szkopje
A Vardar-parti Párizs
Vágólapra másolva!
A foglalási rendszerben még nincs benne, de már hirdetik.
Vágólapra másolva!

Bár a légitársaság foglalási rendszerében még nem szerepel, közvetlen járatot indíthat Szkopjébe a Wizz Air – írta a Mindenkiutazhat.hu. Az erre vonatkozó hirdetést az olcsó utazásokkal foglalkozó portál egyik olvasója szúrta ki.

Egy irányba 8990 forinttól hirdeti a cég az utat Macedónia fővárosába.

Forrás: Origo

A portál felidézi, hogy egy ideje már tervben van a közvetlen légi összeköttetés megteremtése Budapest és Szkopje között. Ha valóban elindul a járat, ez lenne a 100., Budapestről elérhető légi kikötő.

A hírről megkérdeztük a Wizz Airt, ezt a választ adták: „Átmeneti programozási hiba következtében a weboldalon olyan útvonal volt látható, amely jelenleg nem szerepel a Wizz Air kínálatában. Folyamatosan több repülőtérrel is egyeztetünk a jövőbeli növekedéssel kapcsolatban, és amint van erre vonatkozó hírünk, időben tájékoztatást fogunk adni."

Érdemes megnézni

Szkopje turisztikai szempontból is érdekes város, bár első látásra egy betondzsungelnek tűnik. Amint azonban az korábbi beszámolónkból kitűnik, a félmilliós város bőven tartogat meglepetéseket.

A Vardar-parti Párizs Forrás: Németh András

Budapestről jelenleg körülbelül 8-9 óráig tart oda eljutni autóval a körülbelül 800 kilométerre lévő városba. Ez rövidülne le egy és negyed órára a repülőúttal a Travelmath számítása szerint.

Folytatódik a bővülés

A magyar kötődésű diszkont légitársaság a közelmúltban több járatindítást is bejelentett Budapestről. Január elején három új célpontot nevezett meg: Izlandot, Liverpoolt és Ibizát, másfél héttel később pedig Bukarestet vette fel az útvonalak közé.

A Wizz Air számára Szkopje fontos repülőtérnek számít.

A cég foglalási rendszere szerint jelenleg 23 városba kínálnak onnan járatot.