Három új járatot indít a Wizz Air

Wizz Air
Képünk illusztráció
Vágólapra másolva!
Ibiza mellett Izlandra és Liverpoolba is közvetlenül lehet majd elrepülni.
Vágólapra másolva!

Három új járatot indít nyári menetrendjében a Wizz Air – jelentette be sajtótájékoztatóján Váradi József, a diszkont-légitársaság vezérigazgatója. A turisták szempontjából Izland jelenti a legnagyobb durranást, ahová Budapestről eddig csak átszállással lehetett repülni.

Március 27-től szerdánként és vasárnaponként lehet majd Reykjavíkba utazni.

A jegyek egy irányba 24 990 forinttól kezdődnek kis kézipoggyásszal. Jelenleg Lengyelországból üzemeltet járatot Izlandra a Wizz Air. Izlandról itt olvashatja egy korábbi beszámolónkat.

Képünk illusztráció Forrás: Flickr/Paul Lucas

Izlandra egyébként 4 óra 50 percig tart a repülőút, visszafelé 20 perccel rövidebb. Izlandon jelenleg egy órával kevesebb a helyi idő, mint Magyarországon, de március 27-től ez két órára növekszik, mert Izlandon nem állítják előre egy órával az órákat, mint nálunk.

Jó hír a vendégmunkásoknak és a bulizóknak

Az angliai munkavállalóknak lehet jó hír, hogy március 27-től szerdánként és vasárnaponként Liverpoolba indít járatot a Wizz Air. A jegyek egy irányba 10 990 forinttól kezdődnek kis kézipoggyásszal, az út közel háromórás lesz. A várható keresletet jelzi, hogy a Wizz Airnek már van járata – a gyakran szeles időjárásáról ismert – Birmingham repülőterére,

amely mindössze 166 kilométerre van a liverpooli légikikötőtől.

Paellát szolgál fel egy pincér egy ibizai strandon Forrás: AFP/Jaime Reina

Ibizára is lehet majd nyártól repülni a légitársasággal. Az üdülőhelyeiről és szórakozóhelyeiről híres spanyolországi szigetre június 18. és szeptember 17. között szombatonként megy majd járat Budapestről. A jegyek egy irányba 17 990 forinttól kezdődnek kis kézipoggyásszal. Ez a járat is közel háromórás lesz majd, de hátránya, hogy éjfél után 15 perccel érkezik Ibizára, onnan pedig 0.55-kor indul vissza.

Dinamikus bővülés

Váradi József a magyar piacról elmondta, 28 százalékos a részesedésük, Magyarországon két bázisról,

Budapestről és Debrecenből 52 útvonalat üzemeltetnek 23 országba.

2015-ben az előző évhez képest a magyar piacon 12 százalékos utasforgalom-bővülést értek el, a Wizz Air összesített utasforgalma pedig 22 százalékkal, 19,2 millióra emelkedett.