Tele volt kokainnal a gyomra az utastársát megharapó férfinak

Aer Lingus Airbus A320
Vágólapra másolva!
A repülőn meghalt férfi drogot csempészett volna Írországba.
Vágólapra másolva!

Utcai áron számolva 56 ezer euró (közel 18 millió forint) értékű kokain volt annak a férfinak gyomrában, aki vasárnap zaklatottá vált az Aer Lingus repülőgépén, megharapta egy utastársát, majd rosszul lett, és meghalt.

A 24 éves John Kennedy Santos Gurjao 80 becsomagolt kapszulát nyelt le,

mielőtt felszállt Lisszabonból Dublinba tartó járatára – derítette ki a boncolás. A kapszulák összesen 800 gramm kokaint tartalmaztak.

Képünk illusztráció Forrás: Flickr/Aero Icarus

A feltételezések szerint az út során az egyik kapszula kinyílt, és ez okozhatta a brazil férfi furcsa viselkedését. A zaklatott férfit a repülő hátsó részébe vitték megbilincselni, és

eközben harapott meg egy másik férfit.

Utána rosszul lett, remegni kezdett, majd elvesztette az eszméletét. Egy orvos és két nővér próbálta megmenteni az életét, de még a fedélzeten meghalt.

Egy nő keveredett gyanúba

A repülő orvosi vészhelyzet miatt az írországi Corkban szállt le, ahol mindenkit kihallgatott a rendőrség. Bár a brazil férfi egyedült utazott, az Irish Times beszámolója szerint az utasok egy nőre mutattak, akivel a drogdílert a lisszaboni repülőtéren együtt látták.

A járat útvonala Forrás: Flightradar24.com

Amikor átkutatták a feltételezett társ táskáját, 1,8 kilogrammnyi fehér port találtak nála. Az Angolában született, portugál útlevéllel utazó és Dublinban élő 44 éves nő azt állította, hogy a por szódabikarbóna volt.

A laboratóriumi vizsgálat ezt megerősítette.

A rendőrség ennek ellenére továbbra is kihallgatásban tartja a nőt.