Vágólapra másolva!
A Ferencváros 9-8-ra legyőzte a vendég Bresciát a férfi vízilabda Bajnokok Ligája negyeddöntős csoportkörének ötödik fordulójában, így az utolsó találkozó eredményétől függetlenül biztosan bejut a sorozat négyes döntőjébe.

Nyéki Balázs együttese a Komjádi Uszodában rendezett pénteki találkozón többször is ellépett riválisától, de az ebben a körben még nyeretlen olaszok háromszor is egyenlítettek kétgólos hátrányból. A hajrában aztán újra kiépítette ezt a különbséget az FTC és ekkor már egy gólt megőrzött előnyéből - írja az MTI.

Varga Dénes, az FTC (b) és Maxwell Irving, a Brescia játékosa a férfi vízilabda Bajnokok Ligája negyeddöntős körének 5. fordulójában játszott FTC-Telekom Waterpolo - Brescia mérkőzésen a Komjádi uszodában 2024. május 3-án. 
Foó: MTI/Illyés Tibor

A zöld-fehérek május 14-én a Barceloneta ellen zárják a kört, ott a csoportgyőzelem lesz a tét. A csoportból az első két helyezett jut a négyes döntőbe, amelyet június 5. és 7. között rendeznek Máltán.

Bajnokok Ligája, negyeddöntős kör, 5. forduló:
FTC-Telekom Waterpolo - Brescia (olasz) 9-8 (2-1, 2-2, 3-2, 2-3)
a magyar csapat gólszerzői: Mandic 3, Varga Dé., Nagy Á., Fekete 2-2

A csoport másik mérkőzésén: 
Barceloneta (spanyol)-Olmypiakosz (görög) 18-19 (3-3, 2-1, 5-4, 3-5, 5-6) - ötméteresekkel.

A csoport állása: 1. (már továbbjutott) FTC-Telekom Waterpolo 12 pont, 2. (már továbbjutott) Olmypiakosz 11, 3. Barceloneta 7, 4. Brescia 0

A Fradi éppen pnteken ünnepelte alapításának 125. évfordulóját, A "Fradi volt, Fradi lesz, míg a Földön ember lesz" mottó jegyében, a Groupama Aréna előtt tartott ünnepségre több mint 800-an kaptak meghívót, köztük a klub bajnokai, legendái, jelenlegi és korábbi dolgozói, művész szimpatizánsai, szurkolói, szponzorai, az FTC Baráti Kör tagjai, valamint a média képviselői.

Kubatov Gábor, az FTC elnöke beszédében kiemelte: 1899-ben a klub létrehozásával 30 ember álma vált valóra, ma pedig már millióknak okoz boldogságot és "mára hazánk elválaszthatatlan része lett". Hozzátette: a 125 év telis tele volt küzdelmekkel, hatalmas sikerekkel, legendás győzelmekkel, hatalmas sportolókkal. Hozzátette, az alapításkor kevesen gondolták volna, hogy a Fradinak markáns és hangsúlyos véleménye lesz fontos, sorsfordító történelmi eseményekben. Emlékeztetett rá, hogy amikor 1939-ben a fasizmus előretörésekor a magyar labdarúgást "zsidótlanították", és ellehetetlenítették az MTK működését, csak a Fradi és az Újpest mert felszólalni az akkori intézkedésekkel szemben. Kubatov felidézte azt is, hogy pár évtizeddel később a kommunista diktatúra éveiben elvették az FTC színeit és megfosztottak a nevétől, de ezeket az 1956-os forradalom napjaiban visszavették. Kitért arra is, hogy amikor az egyesület alapító elnökének, Springer Ferencnek a szobrát 1963-ban felső utasításra el kellett távolítani a falelátós stadionból, Dalnoki Jenő megbeszélte a munkásokkal, hogy vágják azt darabokra, ássák el. Ezt követően több mint 10 év elteltével újra felállították és most is őrzi a Groupama Arénát.

Az elnök szerint bár a kívülállók számára őrültségnek tűnik, de a fradistáknak természetes, amit Dalnoki Jenő tett, miszerint a személyes boldogulását tette kockára a közösségért. "Minket ez különböztet meg más kluboktól, ez tesz minket naggyá, mert őrülten szeretjük ezt a klubot" - fogalmazott Kubatov, aki szerint ha 100 év múlva lesz olyan sarka a világnak, amit Magyarországnak hívnak, akkor Fradi is mindig lesz.

Az ünnepségen felszólalt a zöld-fehér klub szimpatizánsa, Miklósa Erika, a Magyar Szent István-renddel kitüntetett opera-énekesnő, Nyilasi Tibor, az FTC magyar bajnok labdarúgója, majd vezetőedzője, Simon Petra, az FTC saját nevelésű junior Európa-bajnok kézilabdázója, valamint Sike András, olimpiai bajnok, az FTC birkózó-szakosztályának vezetője. Valamennyien felidézték személyes élményeiket, amellyel elköteleződtek a klub és a Fradi-család mellett.