Vágólapra másolva!
Egy jegyet akár 58 ezer forintért kínál a Norwegian egy irányba. Harminc éve ez az első ilyen próbálkozás
Vágólapra másolva!

A Norwegian szerdától indítja el járatait London Gatwick repülőteréről több amerikai városba - írja a Daily Mail. A norvég fapados légitársaság New Yorkba, Los Angelesbe és a floridai Fort Lauderdale-be repül majd, és azt ígéri, hogy egy irányba már 150 fonttól (58 ezer forint) lehet majd jegyeket venni. Ez lényegesen olcsóbb, mint a Londonból repülő más légitársaságok (Virgin Atlantic és a British Airways) jegyárai, amelyek 249 fonttól kezdődnek egy irányba.

A Norwegian légitársaság Boeing 787 Dreamliner gépe Forrás: Norwegian.com

A kedvező ár a nyári szezonra nem vonatkozik. Ráadásul ebben még nincs semmi plusz szolgáltatás: ha valaki befizet egy kétszeri étkezést, 20 kilogrammos feladott poggyász és foglalt ülőhelyet tartalmazó csomagra, az 35 fonttal (13 500 forint) drágítja meg a jegyet mind a két irányba. Ha valaki a menüről választ, az egy meleg ételt 7 fontért (2700 forint), egy pohár bort 5 fontért (2000 forint) vehet.

Magyar szempontból a Norwegian járatai nem jelentenek különösebb vonzerőt. A Londonig elrepítő fapados járatokkal együtt a jegyek ára a nagy légitársaságok akciós jegyárait simán elérik, ráadásul azokban a megszokott szolgáltatások nem jelentenek plusz költséget.

A Norwegian már üzeltet járatokat Oslo és Amerika, illetve Ázsia között. A társaság stratégiájáról – amelyet az alacsony fogyasztású Boeing Dreamlinerekre épít – itt olvashatja korábbi cikkünket.