Többszobás lakosztályt bérelhet a repülőn

Etihad, Abu Dhabi, Airbus A380 lakosztály
A picture taken on May 4, 2014 in Abu Dhabi shows the interior of the first class suites of the new A380 aircraft of the United Arab Emirates airline carrier Etihad Airlines. Etihad Airways will be targeting premium high-yielding passengers as the company announced that its Airbus A380 will offer hotel-style bedrooms. AFP PHOTO /KARIM SAHIB
Vágólapra másolva!
Saját fürdőszoba és inas is jár az Etihad Airways luxuskabinjához. Egy jegy majdnem ötmillió forint lesz.
Vágólapra másolva!

Új szintre emeli a luxust az abu-dzabi székhelyű Etihad Airways, amely vasárnap mutatta be minilakosztályát. A 11,6 négyzetméteres rezidenciát az Airbus A380-as felső szintjének elején helyezték el, van benne nappali, hálószoba és saját fürdőszoba, valamint egy inas is jár hozzá.

A légitársaság már eddig is igyekezett megcélozni azt a tehetősebb ügyfélkört, amely hajlandó megfizetni a kényelmet a hosszú távú járatokon. Az első osztályon például külön szakács főz az utasoknak, a repülés közben pedig óvónőkre lehet bízni a gyermeket.

Kattintson a gépre a galériáért! Forrás: AFP/Karim Sahib

Az Etihad vezérigazgatója szerint a többszobás lakosztály nyilvánvalóan segít a légitársaságra terelni a figyelmet, de nem csak reklámcéllal alakították ki így a kabinokat. „Nem csinálnánk ezt, ha nem éreznénk, hogy pénzt csinálhatunk belőle. Ez egy felső piaci szegmens. Van rá kereslet" – magyarázta a koncepciót James Hogan a Skift cikke szerint.

Az Etihad a legkisebb a három öböl menti, államilag támogatott légitársaság közül, amelyek gyors fejlődésük révén átrajzolják az utasszállítás térképét. A mindössze 2003-ban indított cégnek 96 gépe van már, és 11,5 millió utast szállított tavaly. Több mint 220 új repülőre adott le megrendelést, köztük 10 Airbus A380-asra és 71 Boeing 787-esre, amelyeken már a vasárnap bemutatott kabinokat alakítják ki.

A társaság első ilyen gépe várhatóan decemberben repül majd az Abu-Dzabi–London útvonalon, egy jegy ára négyszer-ötször annyi lesz, mint egy normál első osztályú jegyé, azaz 21 ezer dollár körül (4,65 millió forint) egy irányba. Később New Yorkba és Sydney-be is lehet majd így utazni.

Kattintson a gépre a galériáért! Forrás: AFP/Karim Sahib