Kobra mart meg egy utast egy egyiptomi repülőn

Kobra, kígyó
Vágólapra másolva!
Kézipoggyászban csempészett kobra mart meg egy utast az Egypt Air járatán. A pilóta a kényszerleszállás mellett döntött. A férfi visszautasította az orvosi segítséget, mondván, a sérülése csak felületi.
Vágólapra másolva!

Megmart egy kobra egy jordániai férfit az Egypt Air Kairóból Kuvaitba tartó járatán. A férfi csempészte a fedélzetre a kígyót. A pilóta a kényszerleszállás mellett döntött, gyorsan letette a gépet félúton, a Vörös-tenger mellett fekvő Hurghadán, írta a Jordan Timesra hivatkozva a CNN.

A jordániai lapnak az Egypt Air illetékese úgy nyilatkozott: megvizsgálták az esetet, és az derült ki, hogy a 48 éves jordániai utas, aki Kuvaitban hüllőkkel kereskedik, elrejtett egy egyiptromi kobrát a kézipoggyászában. Az utas megpróbálta megregulázni a kígyót, amely megharapta a kezét, majd elkezdett tekergőzni az ülések alatt.

Forrás: AFP

A férfi visszautasította az orvosi segítséget, mondván, a sérülése csak felületi. A gép folytatta az útját Kuvait felé, miután a hatóságok elkobozták a kígyót.

Az egyiptomi kobra elterjedt faj Észak-Afrikában. Az állat marása halálos, néhány óra alatt képes leteríteni egy kifejlett elefántot, egy emberrel pedig 15 perc alatt végez. A mérge bénulást okoz, majd halált, mivel a légzést is megbénítja.