Florida-guide: Miamitól Key Westig

Vágólapra másolva!
Sunshine State - ezúttal Florida felé vesszük az irányt, ahol a gyönyörű strandok és a filmekből ismert görkoris lányokon kívül is igen sok látnivaló akad. Amerikai sorozatunk következő részeként most elkalauzoljuk Önöket Miamiba, ahol ha már jól körülnéztünk, érdemes autóba pattanni és lemenni Key Largon keresztül egészen az amerikai szárazföld legdélebbi pontjáig Key Westig. Természeti csodák, barátságos fogadtatás, paradicsomi környezet, mindez az amerikai szolgáltatóiparral párosulva. Kalandra fel!
Vágólapra másolva!

Miami talán a magyarok által legismertebb város Floridában, mindenkinek a csillogás, az art deco, a színkavalkád, a pálmafák no meg a hosszú homokos strand jut eszébe a városról. Mindez pedig csak csak Miami Beach South Beach városrésze.

A várost gyakran emlegetik Latin Amerika kapujaként is, rengeteg itt a latin ajkú bevándorló, a spanyol nyelvet pedig szinte mindenki beszéli. South Beach-nek nevezik Miami Beach városrészének az 5.-től a 41.-ik utcáig terjedő szakaszát, itt a legérdekesebb látnivaló a több mint nyolcszáz art deco stílusban épült ház.

Az Art deco negyedben feltétlenül tegyünk egy sétát (Ocean's Drive 6.-tól a 15. utcáig). Erre a programra érdemes legalább két órát rászánnunk. Kiindulópontnak választhatjuk, mondjuk a Parkcentral Hotelt, ami South Beach leghíresebb tengerparti sétányán, az Ocean Drive-on található. Sétáljunk végig az Ocean Drive-on, ahol számos kiülős étterem, kávézó, esténként a pedig pezsgő éjszakai élet bárjai sorakoznak.

Az art deco stílus legszebb épületei általában hotelként működnek, érdemes megnéznünk a Colony Hotel, a Waldorf Towers Hotelt vagy éppen a Breakwater Hotelt. A strand mellett, az Ocean Drive mentén találjuk a Lummus Parkot, ha netán elfáradtunk, a park kellemes padjai ideálisnak bizonyulnak egy kis pihenésre, és szemlélődésre. Az Ocean Drive egyik leghíresebb háza a Versace-ház, itt ölték meg 1997-ben a híres tervezőt, Gianni Versace-t.

Az Ocean Driveról sétáljunk át a Collins Avenue-ra , ez a sugárút egész South Beachen végighalad, elegáns üzletek, éttermek és szállodák sora található itt. Sétánk vége felé tehetünk egy hurkot a Washington Avenue felé, itt mindenképp nézzük meg az Astor Hotel jellegzetes épületét, majd ismét visszafordulhatunk a Collins Avenue-ra, ahol az Edison és a Tiffany Hotelekkel zárhatjuk sétánkat. Ha netán megszomjaznánk, akkor érdemes kipróbálni a helyi, frissen facsart narancslevet, elvégre Floridában terem a legjobb lénarancs egész Amerikában. Sok üzletben, kávézóban lehet kérni elvitelre is, kb. 4-5 dolláros áron.

South Beachen érdemes egy sétát tennünk a Lincoln Roadon is, ahol számos étterem, kávézó és üzletek sokasága található. Amint lemegy a nap, az éjszakai élet felpezsdül, szórakozóhelyek, jazz bárok és számtalan club áll rendelkezésre egy kis szórakozásra.