Rejtélyes gond van az iPhone-okkal

Vágólapra másolva!
Elkéshetnek a munkából vagy az iskolából a gyanútlan mobilozók. Hivatalos megoldás még nincs, de mi igyekszünk segíteni.
Vágólapra másolva!

Az okostelefonok visszatérő hibáinak egyikét az ébresztőórájuk rejtélyes és kiszámíthatatlan elnémulása jelenti. A klasszikus vekkerüktől rég búcsút vettek már jó eséllyel belefutottak az évek során a jelenségbe, hogy érthetetlen okból nem fújt ébresztőt a beállított időpontban a mobiljuk, utána pedig kínosan magyarázkodhattak a munkahelyen vagy az iskolában a késés miatt.

alvás iphone ébresztőóra mobilozás böngészés internetezés ágy
Sosem hangzik hihetően a magyarázkodás, hogy rejtélyesen nem szólalt meg az ébresztés
Fotó: Nubelson Fernandes / Unsplash

Az interneten egyre gyűlő panaszok alapján az elmúlt napokban az iPhone ébresztője kezdett olyan tréfát űzni, hogy elfelejti felébreszteni a mobilozókat. Az Apple már vizsgálja a gondot, javítást ígért rá. Ennek befutásáig univerzálisan működő módszert nem sikerült találni a gond megoldására, de a problémával küzdők több mindent is kipróbálhatnak, hátha megjavul a vekkerük.

Elsőként is érdemes kikapcsolni és visszakapcsolni a korábban beállított ébresztéseket, továbbá az okostelefon újraindítása is segíthet az ébresztőóra felkeltésében. Emellett a Beállítások > Hangok és haptikus jelzések menüben érdemes ránézni az ébresztőhang hangerejére, hátha az a gond. Végül a FaceID arcfelismeréssel rendelkező készülékeket jobb úgy letenni az alvás idejére, hogy biztosan ne nézzenek szembe az alvó gazdájukkal, még mielőtt a Figyelemérzékelő funkció tévesen elnémítaná a jelzést.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!