Hatalmas aligátorszörny lépett elő a bokorból

aligátor, Florida
Vágólapra másolva!
Nagy népszerűségnek örvend az interneten egy videó, amelynek főszereplője egy igencsak nagyra nőtt aligátor. A gigászi bestia a meghökkent turisták szeme láttára épp egy bokorból mászik elő.
Vágólapra másolva!

Az óriási aligátort – amelyet egyszerűen csak Púposnak becéznek a helyiek - a floridai Circle B Bar Reserve park területén filmezték le, és valószínűleg egy mississippi aligátor (Alligator mississippiensis) lehet. E faj képviselői széles körben elterjedtek az Amerikai Egyesült Államok délkeleti részén, kedvelik a meleg, vizenyős területeket és mocsarakat.

Habár a videóban szereplő példánnyal valószínűleg nem szívesen futna össze az utca embere, 3,4 méteres testhossza nem tekinthető kiugrónak. Korábban lejegyeztek már olyan egyedet, amely 4,6 méteresre is megnőtt. A testméret alapján mindenesetre feltételezhető, hogy a Púpos egy hím aligátor lehet.

A mississippi aligátorok akár ötven évig is elélhetnek. Nagyjából négyévesen válnak akkorává, hogy csúcsragadozónak lehet tekinteni őket – mondta a Live Science tudományos portálnak Smithsonian Nemzeti Állatkert egyik munkatársa.