Hogyan legyen fitt két óra alatt? A BBC megmutatja

varázsdiéta, címplapi 2:1 gif
Vágólapra másolva!
Rengeteg reklám igyekszik meggyőzni a potenciális vásárlókat arról, hogy az általuk hirdetett fogyókúrás, erősítő, kozmetikai vagy más testváltoztató módszer a legjobb a világon. Ezt az állítást sokszor ilyen volt, ilyen lett képekkel demonstrálják. A BBC egy rövid videóban bemutatja, hogyan lehet ilyen átalakítást végrehajtani pár óra alatt, akár képmódosító szoftverek nélkül is.
Vágólapra másolva!

A gyakran látható ilyen volt, ilyen lett képek bemutatják az életmódváltás döbbenetes hatásait. A hirdetett termékek fogyasztói vagy a programokban részt vevők – állítólag – kemény munkával, több hónapos tréninggel vagy diétával érik el a látványos eredményeket. Vagy nem.

Két óra alatt átváltoztatjuk

A BBC Wales’s Week In Week Out műsorában két önkéntes sportolási kiegészítőket „tesztelt”. Az átalakítási folyamat részét képezte sok barnító spray, 15 perces könnyű testmozgás, egyenes testtartás és a lágyabb megvilágítás.

Ilyen volt, ilyen lett, egy 1941-es fűzőreklámon Forrás: Wikimedia Commons

Az átalakítási folyamatot ezen az oldalon tekintheti meg!

„Egész megdöbbentem, amikor először láttam az eredményt” – mondta a férfi önkéntes, Joe, akinek még a mellkasát is leborotválták a fényképezéshez.

A fényképek szerkesztéséhez alig használtak képmódosító szoftvert. A készítők csak azt akarták bemutatni, mekkora átverések bújhatnak meg az ehhez hasonló reklámok egy része mögött.