Ezek a legjobb szamurájfilmek, amit a Shogun után érdemes megnézni

Vágólapra másolva!
A Shōgun című sorozat nézőinek figyelmébe ajánlunk pár hasonló témájú szamurájfilmet, ami jól jöhet az epizódok között várakozás ideje alatt.
Vágólapra másolva!

A Shōgun című új sorozat két különböző világból származó férfi összecsapását követi nyomon. John Blackthorne, egy kockázatvállaló angol tengerész, aki hajótörést szenved Japánban, egy olyan országban, amelynek ismeretlen kultúrája végül teljesen megváltoztatja a személyiségét. Lord Toranaga, egy ravasz, hatalmas daimyo, aki ellentétben áll veszélyes, politikai riválisaival. A történet bemutatja Lady Marikót, egy nőt, aki felbecsülhetetlen képességekkel, de becstelen családi kötelékekkel rendelkezik, és akinek bizonyítania kell értékét és hűségét is. Az új szamurájsorozatot legtöbben a Trónok harcához hasonlítják, szinte akkora érdeklődés is övezi, mint korábban a nagysikerű fantasyt. Mindkettő sorozat kiterjedt szereplőgárdával, hatalmas helyszínekkel, politikai intrikákkal, váratlan csavarokka,  és erkölcsi szürke zónákban mozgó, kiábrándító karakterekkel kecsegtet. A Shōgun intenzitására tekintettel elég hosszúnak tűnhet az egy hetes várakozási idő két epizód között, ezért most ajánlunk erre az időszakra pár hasonló filmet, ami szintén elnyerheti a sorozat nézőinek tetszését.

Samurai Marathon

A Szamurájmaraton egy 2019-es japán-brit történelmi akciófilm, melyet Bernard Rose írt és rendezett Takeru Satoh, Nana Komatsu és Mirai Moriyama főszereplésével. A film a 2014-es The Marathon Samurai című regény alapján készült, a Five Tales of Japan's First Marathon, azaz Öt történet Japán első maratonjáról című könyvből, amelyet az Annaka városban évente megrendezett 30 km-es gyalogosverseny ihletett. 

Lady Snowblood

A Lady Snowblood Toshiya Fujita rendezésében bemutatott 1973-as japán film. Címét az azonos néven ismert mangáról, a Shurayukihime-ről kapta. A történet középpontjában Kashime Yuki áll, aki egyszemélyes hadjáratot indít a családja meggyilkolásáért felelős személyek ellen.

13 bérgyilkos

A film Eiichi Kudo 1963-ban készült 13 bérgyilkos című japán korszakos drámafilmjének feldolgozása. A történet maga 1844-ben, az Edo-korszak vége felé játszódik, amelyben tizenhárom bérgyilkos - tizenkét szamurájból és egy vadászból álló - csoportja titokban Matsudaira Naritsugu nagyúr, az Akashi-klán gyilkos vezetőjének meggyilkolását tervezi, hogy meghiúsítsa kinevezését a hatalmas sógunátus tanácsába.

A Szamuráj-trilógia

A Szamuráj-trilógia nem mindhárom filmje egyforma, de együttesen egyfajta eposzként hatnak, amely Japán egyik leghíresebb kardforgatójának, Musashi Miyamotónak a hőstetteit mutatja be. A ronin filozófus volt, és ami a történet szempontjából még fontosabb, páratlan párbajhős. A filmek Eiji Yoshikawa regényén alapulnak, amely a híres párbajhősről és Az öt gyűrű könyve szerzőjéről szólnak.

A trilógia részei a következők:

  • Szamuráj I: Musashi Miyamoto (1954)
  • Szamuráj II: Párbaj az Ichijoji-templomban (1955)
  • Szamuráj III: Párbaj Ganryu szigetén (1956)

A három film összefügg, és Musashi jellemfejlődését követik nyomon, amint a pimasz, de erős fiatal katonából megfontolt, komoly szamuráj lesz.

A top 3 szamurájfilm-ajánlóért lapozzon, a cikk folytatódik!