Mikor jön a The Last of Us sorozat újabb évadja, mit tudunk a folytatásról?

The Last Of Us
The Last Of Us
Fotó: HBO
Vágólapra másolva!
A videojátékok adaptáció közül a The Last of Us az egyik legsikeresebb, hetven tévés díjat nyert, ebből nyolc Emmyt: két nappal a premierje után az IMDb-n már olyan klasszikusokat előzött meg, mint a Maffiózók vagy a Totál szívás. Az amerikai forgatókönyvírók és a színészek sztrájkja miatt ennek a sorozatnak a folytatása is csúszik, de jó pár nevet már bejelentettek.
Vágólapra másolva!

Az eredeti The Last of Us egy 2013-as számítógépes akciójáték, amelyben a játékos Joelt irányítja, aki egy Ellie nevű tinédzser lánnyal utazik az apokalipszis utáni, romos Egyesült Államokban - illetve azon a földön, ami maradt belőle. Ebből az alapanyagból készített sorozatot az HBO, a kritikai siker pedig sokakat meglepett: egyfelől úgy tűnt, a Walking Dead egy időre kimerítette a zombis témákat, másfelől sokszor lett gyengébb a sorozatos megvalósítás, ha egy számítógépes játék volt az alapanyag.  

The Last Of Us
The Last of Us
Fotó: HBO

 

The Last Of Us
The Last of Us
Fotó: HBO

Ehhez képest 2023. első felének legkeresettebb, legkedveltebb szériája lett a The Last of Us: úgy tűnt, hogy a számítógépes játék rajongói nagyon elszántak és igen elégedettek voltak a feldolgozással. A képi világ, az igényes megvalósítás mellett sokan kiemelik, hogy precíz munka előzte meg a forgatást, rengeteg jelenet szinte pontosan ugyanolyan lett, mint a játékban. Alább egy videó arról, hogy a készítők kínosan ügyeltek arra, nehogy a sikeres The Last of Us-videójáték rajongói a sorozatra támadjanak - hiszen egy negatív hullám az interneten kedvezőtlen nézőszámokat hozott volna az HBO-nak, így kétségessé vált volna a folytatás. 

Az alábbi képeken is látható, hogy komoly munkát tett a stáb abba, hogy a játék rajongóit a sorozat mögé állítsa, még arra is figyeltek, hogy milyen táblák vannak az út szélén. 

The Last Of Us
The Last of Us
Fotó: HBO
The Last Of Us
The Last of Us
Fotó: HBO
The Last Of Us
The Last of Us
Fotó: HBO

A siker részben Pedro Pascalnak (és ügynökének) is köszönhető, aki kivételesen jó érzékkel jelentkezik sorozatszerepekre, hiszen az elmúlt években olyan produkciókban fordult meg, mint a Trónok harca, a Mandalóri, a Narcos. Hitelesen hozza a sebzett lelkű, meggyötört főhőst, aki lassan elkezd kötődni a Trónok harcában szintén látott Bella Ramsey különc karakteréhez.  

Forgatják a The Last of Us folytatását? 

A forgatás már elkezdődött legalább egy hónapja, a főszereplő Pedro Pascal arról is beszélt, hogy milyen csodálatos minden – de mi mást is mondhatna? A színész, aki nemrég részegen okozott botrányt a SAG-díjátadón, most a stábot dicsérte: "Hihetetlen, hogy újra itt lehetek velük, kreatívan együtt...  mindenki, az egész stáb még keményebben dolgozik, mint az első évadban, ami lehetetlennek tűnik." 

The Last Of Us
The Last of Us - Pedro Pascal
Fotó: HBO

Néhány ismert nevet is bejelentettek a projekthez: a Reszkessetek, betörőkből is ismert Catherine O'Hara és Kaitlyn Dever (Nincs, aki megmentsen, Éretlenségi, Last Man Standing, Beugró a Paradicsomba) is az új színészek között van, akikről kiderült, hogy csatlakoznak Pascalhoz és Ramsey-hez a második évadban. Ugyancsak felbukkan majd Tati Gabrielle (Sabrina hátborzongató kalandjai, Te, A visszatérők), Young Mazino (Balhé, Rejtjelek) és Spencer Lord (Riverdale, Felejthetetlen nászút). 

A cikk folytatódik, lapozzon!