Villamoson lopták meg Király Lindát, majd a bőröndje is eltűnt

Király Linda
Vágólapra másolva!
Szívesen ment az Ázsia Expresszbe testvérével, Király Viktorral, aki nála kényelmesebb, de némileg határozottabb ember a való életben. A nagy kalandba úgy vágtak bele, hogy nem tudták pontosan, kikkel versenyeznek majd. Az ételekkel nem lesz baja, inkább csak attól tart, hogy fizikailag nem fogja bírni mindig a tempót, és nem lesz minden este nyugodt, biztonságos fekhelyük. Király Linda egy nappal a kalandreality indulása előtt nyilatkozott az Origónak.
Vágólapra másolva!

Ki akart inkább szerepelni ebben a műsorban?

- Ez valójában közös döntés volt. Mindenki felnőtt, külön életet él, neki családja van – de mikor lesz megint lehetőségünk részt venni ketten egy ilyen kalandban? Azon nevettünk, hogy ha nekem is lesz gyerekem, majd mesélhetünk ilyen történeteket nekik, hogy miket éltünk át együtt Ázsiában! A műsort tehát elsősorban az élmény miatt vállaltuk el.

Király Linda tv2

Arab országban járt már?

- Arab országban még nem voltam hosszabban, ez vadiúj tapasztalás lesz. Egyiptomban voltam, de csak egy hosszú hétvégét, amikor búvárkodtam, ez azért egészen más, ott nem másztam bele mélyen a helyi kultúrába.

Mi lesz a legjobb ebben a kalandban?

- Maga a kaland, a sok élmény és a testvéri kapcsolat erősítése. Azt várom a legjobban, hogy új családi, testvéri emlékeket szerezzünk. Ez egy életre szóló kihívásnak ígérkezik, de biztos lesznek kemény dolgok és mélypontok. A fizikai megterheléstől is félek... bár edzésben vagyok, de azért vannak itt pluszkilók...

Király Linda, Király Viktor TV2

Ki a domináns?

- Mindenki másban domináns. Én hangosabb tudok lenni, szeretek barátkozni mindenkivel. Viktor nem ilyen, ő zárkózottabb, de aztán megnyílik. Ő viszont nagyon határozott tud lenni. Jól kiegészítjük egymást ilyen szempontból, ismerjük egymás rezgéseit. Ha valaki fárad, a másik egyből látja, milyen állapotban van.

Lesz biztos olyan este, hogy olyan helyen kell aludni, ami piszkos, poros, kényelmetlen, tán még bogarak is előmásznak. Erre felkészült?

- Borzalmas alvó vagyok. Nem tudom, mitől függ ez, de nagyon durván kattogok, agyalok dolgokon. A meditálás nagyon segít. Ha szépen le tudok nyugodni, akkor könnyebb lesz. Persze itt nem tudom, hogy fog ez menni, tudok-e meditálni, lelassulni éjjelre. Viktornak azonban nehezebb lesz, mert én tizenéves korom óta szinte bőröndből élek, sokszor aludtam kanapékon, nem mindig laktam jó körülmények közt, a szakmámból adódóan folyamatosan úton voltam.. Úgyhogy ez engem nem izgat annyira.

Beszéltük, ha valahova bekéredzkedünk, akkor éjjel valaki majd mindig figyelje az ajtót... szóval, szerintem én ebben az alváskérdésben lazább tudok lenni. Korábban is kibírtam hathetes léböjtkúrákat és olyan időszakokat, amikor keveset aludtam. Inkább a hőségtől és a fizikai megterhelésről tartok, hiszen hormonális problémáim vannak, úgyhogy lehet, hogy húzós lesz. Egyébként én nagyon alkalmazkodó típus vagyok: inkább attól tartok, hogy fizikailag nem bírok majd valamit, és nem szeretném hátráltatni az öcsémet.

A napi rutinból mi fog hiányozni?

- A kutyasétáltatás. A kutyám nálam lakik, de most a szüleimnél van. Amúgy épp megvettem első saját lakásomat, felújítom. A 13. kerületben van, sokan laknak ott a szakmából, kutyabarát környék is egyben.

Sokat utazott már, emlékszik veszélyes útra, kritikus helyzetre?

- Több ilyen volt. Egyszer leszállítottak a repülőről, pedig már fenn ültünk a fedélzeten, a hajtóművel volt valami gond... ijesztő volt. Még jó, hogy a felszállás előtt kiderült... Egy napot kellett várnunk, Nashville-be szerettünk volna eljutni. Máskor a csomagok tűntek el, olyan is volt, hogy nem is szereztem vissza, alig kaptam egybőröndnyi holmi után valami kis pénzt.

Magyarországon is ért kellemetlenség, röviddel azután, hogy hazaköltöztünk. Villamoson álltunk, beszélgettünk, valaki leszállt, majd amikor becsukódtak az ajtók, felkopogott az ablakon, hogy nézzük csak meg a zsebeinket. Eltűnt a telefon, a pénztárca, és még be is szólt... biztos nem volt rokonszenves neki, hogy angolul beszéltünk. Mi ugyanis egymás közt angolul beszéltünk mindig a testvéreimmel, ez már így marad, így nőttünk fel. De Amerikában is megloptak többször; volt, hogy az iskolában tűntek el dolgok a táskámból.

Király Linda tv2

Hová szeretne még eljutni?

- Peruba nagyon szeretnék eljutni. Spanyolul már tanulok, le is töltöttem egy programot. Kicsit értem a nyelvet, sok spanyol barátom volt. A Kilimandzsáró is érdekel, Japán is. Nagyon szeretek utazni, így nekem ez a műsor egy különösen nagy élmény lesz. Itt ugyan nem lesz, de a dzsungel is vonz.

A helyi ételeket megkóstolja, vagy inkább a megszokottat kéri?

- Mindent megkóstolok, imádom a gasztronómiát. Keverem a dolgokat. Ázsiai, indiai, mexikói konyha, nekem bármi jöhet. Nyitott vagyok bármire, ha elém tesznek egy kígyót, megkóstolom... lehet, hogy többet nem kérek, de egyszer biztos kipróbálok mindent.

Az interjú folytatódik, lapozzon!