Kocsis Máté: Magyarország békéjéről is szól a választás

Vágólapra másolva!
A június 9-i választás arról szól, hogy Európában legyen újra végre béke, ne a háborús retorika uraljon mindent, a békepárti településvezetők pedig segíthetik ezeket a törekvéseket - mondta a Fidesz frakcióvezetője hétfőn Szigetváron.
Vágólapra másolva!

Kocsis Máté a kormánypárt országjáró fórumának szigetvári állomásán, a rendezvényt megelőzően újságírók előtt kijelentette: Szigetváron is változásra van szükség, mert "világosan látszik, hogy Szigetvár jobb sorsra hivatott", ideje, hogy jobb kezekbe kerüljön. 

Szerinte egy új polgármester képes lesz olyan hangot is hozni a városba, amely segíti a békéről szóló nagypolitikai, európai törekvést.

Rámutatott: a háború és béke kérdése még akkor is minden egyes településen fontos, ha a helyiek távolinak érzik maguktól a konfliktusokat, ugyanis "az európai vezetők jelenleg olyan háborús készülődésben vannak, amelyet nyolcvan éve nem tapasztalhattak az emberek" - emelte ki.

"Német katonák utoljára 1943-ban voltak annyira közel Moszkvához, mint most, (...) a francia elnök megnyitotta a vitát a nukleáris fegyverkezésről, (...) a NATO pedig egy Ukrajna-missziót indít, ami magában hordozza a harmadik világháború lehetőségét" - sorolta.  

 Érthetetlen szerinte, és a magyar emberek "döbbenten nézik", hogy a brüsszeli politikai vezetők "miért csinálják" ezt, hiszen ezzel fennáll a veszélye annak, hogy minden európai belesodródik egy olyan háborúba, amit nem nekik kellene megvívniuk - vélekedett.

A június 9-i voksolás így - egy jó polgármester megválasztása mellett - arról is szól szerinte, hogy "Európában legyen újra végre béke, és ne a háborús retorika uraljon mindent".    

Azt mondta, hogy aki a baloldalra szavaz, háborúpárti politikusokat erősít, viszont "akik békét szeretnének, szavazzanak a jobboldalra, szavazzanak a Fideszre" - szólított fel.

"Minél több békepárti politikust szeretnénk Brüsszelbe küldeni", ezért jött Szigetvárra a frakcióvezető Schaller-Baross Ernő fideszes európai parlamenti képviselővel, aki "saját bőrén tapasztalja meg a mindennapokban azt a háborús retorikát, amit Brüsszelben alkalmaznak" - emelte ki közvetlenül a hétfői fórum előtt Kocsis Máté.