Már alakul, mit nézünk ősztől a tévében - 2. rész

Will és Grace
Vágólapra másolva!
Az Egyesült Államokban mostanában ért véget a pilotszezon, a tévécsatornák az elmúlt hetekben sorra rendelték meg azokat a pilotokat, bemutatkozó részeket, amelyek alapján ősszel sorozat is indulhat. Megint lesz Will és Grace, visszatér a képernyőre a Dokik Zach Braffja és a Született feleségek Felicity Huffmanja, miközben az Amerikai pité-ből ismert Jason Biggs is új projekttel jelentkezik – ajánlunk tíz vígjátéki kezdeményezést.
Vágólapra másolva!

Az amerikaiak öt országos csatornája, vagyis az ABC, a CBS, a Fox, az NBC és a CW idén összesen 73 pilotot rendelt meg eddig, ebből 41 drámai széria és 32 vígjátéksorozat nőheti ki magát. A drámai pilotok közül már korábban ajánlottunk tízet, most ugyanannyi humoros, vagy legalábbis annak szánt projektet mutatunk be.

Charlie Foxtrot

Az Amerikai pité-vel felkapott Jason Biggst láthattuk már a képernyőn is, például a Négy szingli, egy eset-ben vagy az Orange Is the New Black-ben, most pedig új tévés projektbe kezd. Egy katonai bázis fogorvosát fogja játszani, akinek testvére lobbanékony természetű menyasszonyára és annak két kamaszgyerekére is figyelnie kell, amíg a bratyó Irakban szolgál.

Jason Biggs ezúttal fogorvos lesz CBS

A Goldberg család spin-offja

Itthon is fut a nyolcvanas években játszódó A Goldberg család, amely most testvérsorozatot kaphat, az már a kilencvenes évek történéseit mutatná be. A főszereplője két középiskolai tanár (Bryan Callen és Tim Meadows), akik afféle apafigurává válnak a philadelphiai tanulók számára.

Libby and Malcolm

A Született feleségek Lynette-je, Felicity Huffman, illetve a többek között a Vészhelyzet-ből ismert Courtney B. Vance játsszák a címbeli házaspárt, akik ellentétes politikai nézeteik ellenére találtak egymásra – a helyzetet bonyolítja, hogy világnézetüket nemcsak a nappaliban ütköztetik rendre, de egy közösen vezetett közéleti talkshow-ban is.

Felicity Huffman is visszatér Forrás: Frazer Harrison / Getty Images North America / AFP

Raised by Wolves

Diablo Cody író-producer a Junó-val tűnt fel annak idején, majd a tévézésbe is belekóstolt a Tara alteregói-val és a One Mississippi-vel. Harmadik képernyős projektje egy kemény anyáról szól, aki öt gyerekét próbálja terelgetni a világban, egyébként Caitlin Moran brit sorozatának remake-je, a megvalósításba Greg Berlanti (A zöld íjász, Flash) is besegít.

Start Up

A Dokik egykori főszereplője, Zach Braff ezzel a reménybeli sorozattal tér vissza a képernyőre, producerként is közreműködik benne, ahogy a Dokik egyik alkotója, Matt Tarses is. Braff itt egy családapát játszik, aki eddig újságíróként dolgozott, most pedig biztos állását feladva saját vállalkozásba kezd – aminek a családja is megérzi a hatását.

Zach Braff megint vicceskedik Forrás: AFP

Living Biblically

Az élet csajos oldala egyik írója és producere, Patrick Walsh jegyzi, de executive producerként az Agymenők Leonardja, Johnny Galecki is közreműködik, humorban tehát valószínűleg itt sem lesz hiány. A történet egy mai férfiról szól, aki elhatározza, hogy ezentúl minden döntésnél a Biblia útmutatásait veszi alapul.

Real Life

Az Így jártam anyátokkal alkotói, Carter Bays és Craig Thomas még a tavalyi szezonban készített egy My Time/Your Time című pilotot, ezt fejlesztették újra más címen. A történet egy New York-i és egy Los Angeles-i fiatalról szól, akik között az interneten szövődik kapcsolat, az alap egyébként a 7P/10E című websorozat, amelyet mi is ajánlottunk ebben az összeállításban.

Az Így jártam anyátokkal alkotói egy másik párt is összehozhatnak Forrás: CBS

Ghosted

Két vicces fazon, Craig Robinson és Adam Scott kerül egy csapatba, előbbi egy örök szkeptikust, utóbbi a paranormális jelenségekben hívő embert játszik, akik Los Angelesben közösen nyomoznak megmagyarázhatatlan esetek után, miközben az egész emberiséget veszélyeztető rejtélyre bukkannak – vagyis megkapjuk az X-akták-at, vélhetően sok humorral.

Thin Ice

A széria különlegessége, hogy az Antarktiszon játszódik, egy recepcióslány (a legutóbb a Megdönthetetlen-ben látott Bridgit Mendler) kerül ide, aki, megvalósítva régi álmát, csatlakozik egy sarkvidéki kutatócsoporthoz – amiről aztán hamar kiderül, hogy tele van fura figurákkal, köztük az Isiah Whitlock által játszott geológussal.

Viszontláthatjuk a Will és Grace csapatát Forrás: NBC

Will and Grace

Ugye senkinek nem kell bemutatni a Will és Grace-t? Eredetileg 1998 és 2006 között futott, nyolc évadot ért meg, a jelentősége főképp abban állt, hogy bátran mutatott be meleg karaktereket, köztük a címbeli Willt. A klasszikus sorozatot most újabb tíz epizóddal támogatják meg, jórészt ugyanazokkal az alkotókkal és szereplőkkel.