Sorozathősök, akiket imádunk utálni

Dallas Larry Hagman
Vágólapra másolva!
A sorozatokban általában a jófiúknak szurkolunk, a szemétládák nélkül azonban aligha működne bármilyen történet – gyakran pont azért nézünk egy szériát hétről hétre, hogy meglássuk, épp miféle galádsággal áll elő az adott karakter. Íme, pár sorozatszereplő, akit imádunk utálni.
Vágólapra másolva!

Ősi igazság, hogy a jó nem létezik a rossz nélkül, és fordítva. Nem véletlen, hogy a sorozatokban vagy újabban a realitykben mindig bevetnek egy intrikus karaktert, gyakran pont ő lesz az, aki a képernyő elé szögezi a nézőket, hiszen azok mindig kíváncsiak lesznek az újabb és újabb szemétségeire.

A sorozatok komplexebbé válásával el is mosódott a jó és a rossz közötti határvonal,

a sorozatgyilkos Dextert vagy a kémiatanárból lett drogbárót, Walter White-ot is képesek voltunk megszeretni

– a jelenségről itt írtunk bővebben, most olyan karakterekből mutatunk be párat, akiket zsigerből gyűlölünk, meg tudnánk fojtani egy kanál vízben.

Jockey Ewing (Dallas)

Az efféle listák örök szereplője Jockey Ewing, aki a Dallas fő intrikusaként bárkin képes volt átgázolni – beleértve a saját családtagjait is –, ha üzletről, vagyonszerzésről volt szó, nem mellesleg a nőkkel sem bánt a legjobban. Larry Hagman játszotta zseniálisan az eredeti sorozat több mint 350 epizódjában, majd a feltámasztott verzióban is megismételte a szerepét, 2013-as haláláig benne volt a produkcióban.

Larry Hagman mint Jockey Ewing Forrás: ultimatedallas.com

Ramsay Bolton (Trónok harca)

A Trónok harca tele van szemétládákkal, a legrosszabb azonban talán Ramsay Bolton volt közülük, egy szívtelen, szadista rohadék, akiben a jónak egy szikráját sem lehet felfedezni – borzongva néztük végig, ahogy megkínozta Theont, vagy megerőszakolta Sansát. Az őt játszó színész, Iwan Rheon jelenleg a Riviera című minisorozatot forgatja, jövőre elvileg ezt is láthatjuk.

Iwan Rheon mint Ramsay Bolton Forrás: HBO

Negan (The Walking Dead)

Talán senkit nem gyűlölnek jelenleg jobban a sorozatrajongók, mint a The Walking Dead-ből Negant, főleg, hogy a hatodik évad egy idegesítő cliffhangerrel ért véget – még mindig nem tudjuk, hogy a főgonosz kire sújtott le a szögesdróttal megspékelt baseballütőjével. A sorozatban Jeffrey Dean Morgan alakítja, a képregényben az alkotó, Robert Kirkman Henry Rollinsról mintázta a külsejét.

Jeffrey Dean Morgan mint Negan Forrás: FOX

Amanda Woodward (Melrose Place)

A Melrose Place fő intrikusa volt a Heather Locklear által játszott Amanda Woodward. Őt is imádtuk utálni annak idején, valószínűleg ennek is köszönhette, hogy először csak vendégszereplőként írták be a sorozatba, de aztán szerves része lett a történetnek. Egy karrierista nő volt, aki minden valamirevaló férfit megpróbált levadászni, ehhez viszont sok más nőn át kellett gázolnia.

Heather Locklear mint Amanda Woodward Forrás: Fox

Lucretia (Spartacus)

Hogy a nők is tudnak gonoszak lenni, arra jó példa a Spartacus Lucretiája is, miközben Lucy Lawless másik emlékezetes figurája, Xena jó eséllyel szerepelne a tévétörténet legnagyobb hőseit összegyűjtő listán. A színésznő a Spartacus-ban egy kapzsi nőt játszott, aki férje oldalán kapaszkodott fel a társadalmi ranglétrán, rabszolgáit pedig szívesen használja szexjátékként.

Lucy Lawless mint Lucretia Forrás: Starz

Bob (Twin Peaks)

A Twin Peaks démoni gyilkosánál, aki Cooper ügynököt is megszállta a végén, kevés hátborzongatóbb figurát láttunk még a tévétörténetben. Ehhez képest mintegy véletlenül került bele a sztoriba, az őt alakító Frank Silva eredetileg díszletberendezőként dolgozott a forgatáson, úgy figyelt fel rá David Lynch.

Frank Silva mint Bob Forrás: ABC

Montgomery Burns (Simpson család)

A rajzfilmszereplők közül elsőként Mr. Burns jutott eszünkbe, akit látszólagos halála után is csak Mr. Smithers gyászolt egész Springfieldben. Az atomerőmű tulajdonosa leginkább alkalmazottai, köztük Homer életét keseríti meg, de olyan húzások is kitelnek tőle, mint az, hogy elsötétíti a napot, hogy minél több pénzt kérhessen a villamos energiáért.

Mr. Burns a Simpson családból Forrás: Fox

Berényi Miklós (Barátok közt)

A magyar versenyzők közül kiemelkedik a Barátok közt gátlástalan üzletembere, Berényi Miklós, akit a napi sorozat indulásakor sokan hasonlítottak Jockey Ewinghoz – hiszen ugyanúgy nem kíméli a családtagjait sem, ha üzletről van szó. Szőke Zoltán játssza már tizennyolc éve, ő az egyik a négy alapszereplő közül, akik az indulás óta benne vannak a produkcióban.

Szőke Zoltán mint Berényi Miklós Forrás: RTLKLUB