2,5 millió hallgatóra számít itthon a Rádió Rock

sztárok, Tíz nap alatt tollasodik meg Nagy Feró
Vágólapra másolva!
Május 17-én startol a Rádió Rock: az adó legfőbb célkitűzése, hogy "a rockzene visszakapja azt az elismerést és rangot, amit megérdemel."
Vágólapra másolva!

A földi sugárzású Rádió Rock több mint 2,5 millió hallgató elérésével számol, ezenfelül online is hallható lesz. A pályázati úton, a 95.8 MHz-en meghirdetett frekvenciát a Favorit Masters Kft. nyerte, amelynek alapítói és tulajdonosai Németh Gábor dobos, zeneszerző (Skorpió, Dinamit, P. Mobil), a Kőbányai Zenei Stúdió szaktanára, Vörös István énekes, gitáros, dalszerző (ex-Prognózis) és Andrási Beáta, a Vörös István Produkció ügyvezető igazgatója. Ők egyben a Magyar Rockzenészek Egyesületének létrehozói és vezetői.

Nagy Feró Fotó: RTL Klub/Sajtóklub/Bársony Bence

A szakmai menedzsment tagjai kiemelt médiumokból érkeztek. A csatorna programigazgatója a rádiós berkekből ismert Kalácska Gábor, a Juventus Rádió és NeoFM volt programigazgatója, korábban a Sláger Rádió zenei szerkesztője, az értékesítési és marketingvezetője pedig Moziesik Barbara, a TV2 értékesítési csoportvezetője, azt megelőzően a Juventus Rádió értékesítési menedzsere volt.

Kovács Áron Forrás: viasat3

A rádió közlése szerint a tulajdonosok, a programigazgató és a teljes stáb egyaránt küldetésüknek tekintik a magyar rockzene ápolását, a műfaj értékeinek megőrzését és továbbadását. A Rádió Rock - amely 81 százalékban magyar rockzenét sugároz majd - azoknak az előadóknak is teret ad korosztálytól függetlenül, akik eddig nem kaphattak megszólalási lehetőséget a hazai médiában.

Műsorvezetői között van Csizinszky Éva, Vas Maya, Barabás Bea, Bűdi Szilárd, Kovács Áron, Gazdag Tibor és Nagy Feró is.