Senki nem ment el a Trónok harca írójának közönségtalálkozójára

Trónok harca, Kit Harington (Havas Jon), Battle of the Bastards
Vágólapra másolva!
Már húsz éve, hogy napvilágot látott A tűz és jég dala első kötete, a Trónok harca, és ennek örömére egy eddig sosem látott, speciális kiadás kerül a könyvesboltok polcaira idén októberben.
Vágólapra másolva!

George R. R. Martin, a napjainkra hihetetlenül népszerűvé vált A tűz és jég dala regényciklus szerzője a blogján jelentette be, hogy az első rész megjelenésének huszadik évfordulójára egy különleges kiadással örvendeztetik meg a rajongókat.

„A kritikák alapvetően jók voltal, az eladások... nos, azok rendben voltak. Semmi megdöbbentő. Nem került az eladási listák élére. A közönségtalálkozók létszáma sosem érte el a százat, és egy alkalommal (St. Louis-ban, ha tudni szeretnétek), nemcsak hogy senki nem jött el, de négy állandó vevőt elüldöztem a boltból."

Martin a blogján jelentette be, hogy októberben érkezik a jubileumi kiadás Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Christian Charisius

Az elmúlt húsz évben viszont megváltoztak a dolgok, A tűz és jég dalá-ból kulturális szenzáció lett, Trónok harca címmel hihetetlenül népszerű tévésorozattá vált az HBO műsorán, amiről épp most jelentették be hivatalosan, hogy véget fog érni a nyolcadik évaddal. A húszéves jubileum tiszteletére pedig megjelenik egy vadonatúj kiadás.

A Game of Thrones: The Illustrated Edition névre hallgató kötet október 18-án kerül az amerikai könyvesboltok polcaira, és az eredeti szöveg mellett tartalmaz majd 73 fekete-fehér, és 8 teljesen színes illusztrált oldalt.

A Game of Thrones: The Illustrated Edition Forrás: Bantam Spectra

Martin persze tudta, hogy a legelvakultabb rajongókat sokkal jobban érdekli a régóta várt következő kötet, így a bejegyzésében röviden kitért a The Winds of Winter-re is. „Még mindig dolgozom a hatodik könyvön, és sajnálom, de egyelőre semmilyen bejelentést nem kívánok tenni ez ügyben."