Embercsempészek támadtak meg rendőröket Romániában

Vágólapra másolva!
A határrendőrök ellenőriztek egy teherautót Romániában, amiben migránsokat rejtegetettek. A három embercsempészt őrizetbe akarták venni, azonban ekkor megtámadták őket. Az egyik férfi egy éles tárggyal megszurkált két rendőrt, majd az egyik társával elmenekült. A rendőrség jelenleg is keresi őket.
Vágólapra másolva!

Az eset az A1-es autópálya Temesvár és Arad közötti szakaszán, egy parkolóban történt az 501-es kilométernél, ahol az illegális migráció megfékezése érdekében a rendőrök tetten értek három embercsempészt, akik migránsokat bújtattak el egy teherautó rakterében. 

Amikor a rendőrök őrizetbe akarták venni őket, a három embercsempész közül az egyik egy éles tárgyat vett elő, amivel megsebesített két intézkedő rendőrt.

Arizon, rendőrautó
Fotó: X

A migránsok és az őket szállító embercsempészek megpróbáltak elmenekülni az őrizetbe vétel elől, ennek megakadályozására 

a határrendőrök 13 figyelmeztető lövést adtak le.

 Nyolc migránst és egy embercsempészt a helyszínen őrizetbe vettek, a rendőröket megsebesítő férfinak és egyik társának azonban sikerült elmenekülnie.

A sebesült rendőröket a Temes megyei sürgősségi kórházban ápolják, állapotuk stabil, nincsenek életveszélyben.

Az OpiniaTimisoarei temesvári hírportál rendőrségi forrásokra hivatkozva azt írta, hogy az embercsempész az egyik rendőrt a vállán sebesítette meg, a másiknak pedig a lábát szúrta meg néggyel. 

A lap úgy tudja, a két szökésben lévő embercsempész közül az egyik pakisztáni, a másik pedig afganisztáni állampolgár.

A hatóságok nagy erőkkel keresik őket, felkutatásukra hőérzékelő drónokat is bevetettek.

Az Origo megírta, hogy korábban Fonyódon hallgattak ki egy migránst. Orvosi ellátást kért, majd amikor levették róla a bilincset rátámadt a rendőrökre és a katonákra. Többször megütötte, megrúgta és megkarmolta őket. Megpróbálta megszerezni a fegyvereiket, miközben azt kiabálta, hogy „I kill you”. 

Egy másik embercsempész kilenc migránst csempészett az autójával, összesen 84 percen át, 176 kilométeren keresztül menekült a rendőrök elől. Végül egy rendőr célzott lövéseket adott le az embercsempész autójára, ezért állt meg. Az embercsempész kiugrott a kocsiból és elmenekült. A kocsiban lévő migránsokat elfogták. 

2022 novemberében egy embercsempész banda hosszú kilométereken keresztül menekült a rendőrök elől az M5-ös autópályán. Közben többször is rálőttek a rendőrökre. Végül a dugó miatt megálltak és futva menekültek tovább. Végül a TEK segítségével elfogták őket a rendőrök. A teherautóban 21 migránst csempésztek. 

A migránsok a vajdasági határnál rendszeresen támadják a rendőröket, tuskókkal és husángokkal dobálják őket, üveggolyókkal lőnek rájuk. Az is előfordult, hogy létrával akartak leütni egy rendőrt.