Félresikerült bűvésztrükk, szilánkok a szájban: a Got Talenten jártunk

Got Talent, magyar Got Talent, szereplőválogatás
A magyar Got Talent szereplőválogatása
Vágólapra másolva!
Az RTL Klub legújabb tehetségkutatójába, a Hungary's Got Talent-be több ezren jelentkeztek, közülük ötszázan kerülnek majd a négytagú zsűri elé. Az utolsó casting napján is zsúfolásig telt az RTL terme, a stúdió előtt órákon keresztül várakoztak sorszámukkal a jelentkezők. Néhányan unalmukban a földön feküdtek, mások sminkjüket igazgatták; táncruhás nagymamák, focilabdát bűvölő srácok, rockerek és kisgyerekek együtt izgultak a fellépés előtt – az Origo is ott volt a helyszínen.
Vágólapra másolva!

Az óriási hőség ellenére az épület előtt is többen mászkáltak, néhányuk fényképezőgépek előtt pózolt, mások magukban dúdoltak. Láthatólag nagy volt a stressz a sorszámukat szorongató jelentkezőkön, bár ők nem kapkodták el: a Hungary's Got Talent utolsó válogatására érkeztek.

Mindenki meg akarja mutatni, hogy tehetséges

Egy zsúfolt termen át jutottunk be a stúdióba, ahol az úgynevezett előválogatás zajlik. Ide érkeztek az elmúlt negyedévben (és ezen a napon is) azok, akik vélt vagy valós tehetségüket meg akarják mutatni a világnak, kamerák és szerkesztők figyelik itt minden szavukat és mozdulatukat.

A műfajok sokszínűsége az ott töltött néhány óra alatt is feltűnt:

láttunk fekvenyomó negyvenes edzőnőt, tini rockzenekart, a kövérség szépségeiről éneklő százötven kilós frontembert, elszabadult galambot, bűvészt, részeges pohárevőt és olyan aranytorkú anyukát, aki valóban meglepést okozott.

Két dalt is hallhattunk a kövérség szépségéről Fotó: Polyák Attila - Origo

Schiwert-Takács László, a műsor felelős szerkesztője hangsúlyozta, hogy a Got Talent a lehető legszínesesebb formátum, a táncosokon és énekeseken túl ide olyanok is jöttek, akik fát aprítottak vagy üvegpoharat rágtak. Utóbbinak mi is szem- és fültanúi voltunk. A meglehetősen ittas, magabiztosan hadonászó jelentkező először megitta a pohárba töltött három deci bort, majd ráharapott az üvegre, és a mikrofonhoz közel hajolva megrágta, majd újabb részt harapott, és így tovább, míg el nem fogyott a pohár.

A jelenetet többen fülüket befogva nézték végig, szinte fájt, ahogy a szilánkok ropogtak a foga alatt.

Nézni és hallgatni is rossz volt a produkciót Fotó: Polyák Attila - Origo

A bűvésztrükk sem sült el túl jól, a galambokat elővarázsoló bűvész az egyik állatot véletlenül eleresztette,

a tekintetek pedig onnantól kezdve a stúdióban pánikszerűen menekülni akaró madárra szegeződtek.

A nagydarab énekes és csapata is okozott néhány derűs percet, dalszövegeik szaftos ételekről, a diéta megvetéséről és a nagy has örömeiről szóltak – ezen még az asztal mögött szorgosan jegyzetelő, várandós Nádai Anikó is nagyokat nevetett.

Nádai Anikó is segíti a castingot Fotó: Polyák Attila - Origo

Hat produkciót néztünk végig, ezek közül talán kettő volt az, ami tényleg vállalható a tévében, a többieket talán csak a szórakoztatás miatt mutatják majd néhány percig. A Got Talent-ben egyébként elég sok epizód lesz a válogatásokból,

az eredeti formátum kitalálói is ráéreztek arra, hogy a nézők szeretik nézni az önjelölt sztárok produkcióit.

Sokszínű a felhozatal

A váróterembe visszatérve kicsit körbenéztünk a jelentkezők között: Ronaldo kiköpött mása pózolt épp focilabdával a kezében, a nem először próbálkozó Szecsődi Kari épp sorszámot kapott, egy gitáros banda bőszen próbált, az éppen sminkelés közben megzavart nagymama pedig iszonyat hangosan ordibált az egyik fotóssal, aki meg akarta örökíteni cseppet sem hétköznapi külsejét.

Mellettünk épp egy bájos kislány majszolta a kekszét, szülei már türelmetlenkedtek a csúszás miatt, ő azonban lelkesen mutatta meg, hogy milyen jól tud pózolni a kamerának - fiatal kora ellenére már több versenyen indult és nyert is, szereti a zenét, és nem izgult a fellépés miatt.

Egész kicsi gyerekek is jelentkezhettek a műsorba Fotó: Polyák Attila - Origo

Kétségkívül színes lesz az ősszel startoló széria, és ha jól sikerül a casting, itthon is lehet sikeresebb a Got Talent, mint az X-Faktor.